Jeffreys Method – På Showmans rygg!

Här kan man ligga och sola sig i sommarvärmen om man inte har något bättre för sig! Showmans inridning som startade för några veckor sedan går framåt! I samband med den går jag som tidigare nämnt en Steg 1-utbildning i Horsemanship eller vad man nu vill kalla det. Det är i alla fall flertalet övningar/ett träningsprogram baserat på hur Clinton Anderson tränar och det är verkligen så himla inspirerande! Övningen ovanför heter ”Jeffreys Method” (sök på youtube). Så där ligger jag och klappar om/kliar Showman under tiden och han är så tillfreds med att ha mig på sin rygg! Det kunde man ju inte tro för ett par veckor sedan hehe!

Jobbet börjar från marken och redan där får man en häst som lyssnar på dig som ledare och får respekt för dig men framförallt otroligt mycket tillit! Sedan tar man med sig det upp på ryggen och får en trygg häst som slutligen fungerar i alla situationer de utsätts för! Det är otroligt mycket jobb bakom och många timmar i veckan, men skillnaden på hästen går inte ens att förklara. Wille är som en ny häst sedan mamma introducerades i detta!

Showman är trygg med att ha mig (som är ett rovdjur) sprattlande på ryggen när jag ska hamna i rätt position. Och jag tar det inte lugnt när jag hoppar upp där utan det är ganska ”grovt” vilket jag tycker är superbra att de lär sig. Det är trots allt barnponnyer jag utbildar och jag hoppas att jag kan utbilda helt fantastiska tävlingsponnyer till barn med tiden! De ska helt enkelt kunna tåla allt med tiden och kunna utsättas för det mesta tänkbara!

Detta är bara en del av allting vi tränar på just nu. Vi har många, många andra övningar som börjar sitta riktigt bra och det är häftigt när man med hjälp av minimala hjälper av kroppsspråket kan få hästen att göra det man i princip bara behöver tänka efter ett tag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.