En träning till i bagaget

En väl genomförd träning igår lägger vi till i bagaget! Det är en otroligt härlig känsla som sprider sig i magen när man känner att allting är så enkelt. Att hästar inte alls är svåra att förstå sig på och att allting enbart handlar om att vara tydlig och konsekvent. Showman är en arbetsmyra deluxe och vill verkligen göra rätt för sig, men när man introducerar nya övningar just nu så tror han liksom att han ska göra allt på samma gång. Men sedan smälter han allting och så sitter det klockrent.

Igår började vi träningen med att lära honom att springa bredvid mig, förberedande inför visning för hand. Nyttigt både för honom, men också mig som ska visa fler hästar! Därefter tog vi upp ridningen. Innan har han fått gå precis vart han vill för att inte störa honom och låta honom hitta balans och framåtbjudning själv. Då har han valt vänstervarv och följt sargen ganska så bra. Nu har vi introducerat minimalt med styrning för att kunna få ut honom i båda varv längst väggen samt övat på att komma ut i hörnen. En repetition och så satt hörnorna direkt med honom. I de hörnor han inte ville gå ut i fick han vila. Sedan fick han jobba och sedan fick man vila där man helst inte ville gå. Tog en gång så sprang han frivilligt in i de hörnor han inte velat gå i tidigare för han visste att där får man vila. Självklart får de ju inte vila varje gång när de väl lärt sig utan då måste de lära sig att gå fram och lyssna på vilka signaler jag ger!

Så nu har jag en hel del att jobba vidare med kommande vecka, ska när jag anser att vi är stabila med styrningen och följer fyrkanten fint introducera diagonaler med honom också. Från hörn till hörn hela vägen ut i hörnorna.

2 thoughts on “En träning till i bagaget

  1. Det är så himla intressant att följa din blogg just nu. Jag beundrar ditt sätt att arbeta med dina hästar också, bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.