För kritisk?

Har suttit och kikar på annonser nu i några dagar och även annonserat lite lätt efter eventuell ponny. Är det någonting jag kan bli förbannad på så är det dåligt skrivna annonser med dåliga bilder och filmer. Jag kanske överreagerar och är lite för perfektionist gällande just det där men det stör mig verkligen något makalöst emellanåt. Jag förstår inte hur svårt det ska vara att få mer allt den relevanta informationen som krävs för att man i ett första skede ska kunna sålla den åt ja eller nej-hållet. Jag tänker att det krävs ändå inte så många ord, meningar och bilder för att man ska kunna få sig en uppfattning och därifrån kan man sedan ta det vidare och höra av sig för ytterligare information.

Jag vill gärna veta hur stor hästen är och hur gammal den är (såklart). Om nu föräldrarna är så ”himla fina och har så mycket bra resultat” så vore det ju en fördel om man skrev ut vilka dessa är så man själv kan göra en liten koll också? Ett par väl avvägda ord om hästen är väl inte heller så dumt? Pigg? Loj? Går med på allt eller har vissa saker den ej gillar? Man kanske inte behöver skriva ut en hel livshistoria men att få långt i efterhand när man spenderat mycket tid, tankar och känslor och får reda på att den har olater eller problem är inte heller så kul alltid. Kanske en avvägning?

Bilder och filmer nära till hands är ju inte heller fel när man nu tagit sig tiden att annonsera tänker jag. I annonsen gärna en helkroppsbild och en huvudbild, det säger mycket! Får jag välja så tar jag gärna en film direkt också för då kan jag verkligen avgöra om det är något jag kan tänka mig eller inte. Och då menar jag ingen film där man travar och galopperar runt i all oändlighet utan det räcker med något varv åt varje håll i samtliga gångarter egentligen. Är den riden och hoppad så gärna ett par språng också!

Svårare än så behöver det inte vara och det tycker inte jag är så mycket begärt. Är jag för kritisk? Begär jag för mycket? Har jag glömt något?

5 thoughts on “För kritisk?

 1. Håller verkligen med! Och bland det värsta som finns är annonser med stavfel och grova grammatiska fel. Det är inget att skämmas för om man stavar dåligt eller vad dyslexi eller liknande, men be då någon annan läsa igenom annonsen innan man publicerar ! Får ett så oseriöst intryck. Såg en annons från en relativt stor bloggare som ska sälja sin ena häst. Den står till försäljning hos någon annan och priset var runt 500 000 om jag inte missminner mig. annonsen innehöll så mycket stavfel och så många särskrivna ord att jag kunde knappt läsa färdigt annonsen.

 2. Du har inte mer än rätt! Håller med dig till 100%.. har själv kollat lite på ungponnys för framtiden, kollat vad dem står i för priser osv. Vissa annonser skrämmer mig haha. ”Vill dem verkligen sälja?” tänker jag ofta med tanke på den dåliga infon!

 3. Det finns verkligen skräckexempel åt båda hållen. T.ex
  ”trevlig häst till salu. Brun” Ingen ålder, inget pris och ingen bild. man undrar ju verkligen hur naiva folk är egentligen om de tror att de ska få sålt något på den informationen.

  Sedan finns det romaner som beskriver hur svår en hast är I alla upptänkliga situationer. Helt onödigt. Skriv istället att hasten är krävande och ta resten over telefon om någon ringer upp.

  Jag håller helt med dig där men ja, det kan vara en svår avvägning. Min hast är skitknepig så skulle jag sälja henne har jag ingen aning om hur jag skulle skriva. Men ålder, pris och namn ska I alla fall vara med =)

  1. Ja romaner är inte heller att föredra. Kort och enkelt, resten diskuterar man vidare. Men det viktigaste får gärna vara med så man kan bilda sig en första uppfattning i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.