Bakvänt dygn

Igår när jag körde till jobbet på eftermiddagen så visade termometern på 35 grader, ganska så sjukt. Går man utanför dörren så känns det snarare som att gå av planet i Madrid mitt i juli än att vara i Sverige. Som tur är så är vår lägenhet väldigt sval och det är även svalt på nätterna. I Bulgarien minns jag att vi hade drygt 33 grader om nätterna, inte sådär jättehärligt att försöka sova i! Måste jag dock välja på vinter eller detta väder så är mitt svar detta väder alla dagar i veckan. Synd om de som far illa av värmen kan man tycka, jag är inte en av dem i alla fall. Dock far jag illa av kyla och ruskigt väder.

I alla fall. Hästarna kommer som nämnt in på morgonen mellan 06.30-07.30 just nu. Då får de morgonhö och morgonkraft bestående av grönpellets (pelleterat gräs, superbra grejer tycker jag!) samt müsli vid behov. Sedan får de vila upp sig ett tag och jag brukar mocka hagarna innan det blir för varmt. Därefter är jag och lunchfodrar mitt på dagen och kollar vatten samt mockar deras boxar en gång och tar ut det som är synligt. Sedan fixar jag höpåsar och förra veckan när det inte var så här dundervarmt så passade jag även på att jobba hästarna vid denna tid i ridhuset, men där är det som en bastu nu dock så de får vila fram till kvällen. När det blir kväll så jobbas det hästar, spolas av, får äta kraftfoder igen med grönpellets, müsli (fodrar bland annat på Showman lite nu som ska gå treårs om drygt en månad), linfrö (bästa för magen och fin päls!) samt salt (viktigt i denna värme!) och mineraler. Sedan får de komma ut och får kvällshöet i hagen framåt 20-21. Just nu är det väldigt svalt och skönt i stallet för dem och en extra port står öppen så att det blåser korsdrag genom stallbyggnaden!

Just nu har de lite gräs att plocka med efter en regnskur förra veckan, en hage låter jag vila som var helt nedtrampad och enbart sand när Showman och Nasse gick där. Men där har det redan blivit relativt grönt så vi hoppas på mer regn framåt helgen så de kan få något att pilla med där sen!

Hur gör ni nu i värmen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.