Nassegrisen

Jag har äntligen fått tag på en riktigt mätsticka till häst, passar ju perfekt när man har ponnyer såklart! Inte minst att följa Nasse som växer makalöst mycket hela tiden! Han är så sjukt ful egentligen eftersom att han börjar närma sig 1,5 år och sätter vinterpäls för fullt, men samtidigt så kan jag inte låta bli att tycka att han är snygg ändå trots att han är mitt inne i sin värsta fulperiod! Det är superroligt att ta bilder på sina unghästar när de växer för det är väldigt roligt att blicka tillbaka på sen när det faktiskt växt upp och blivit snygga på riktigt!

Nasse är jobbad lite i repgrimma och rep under sin period hemma nu. Han har visat sin första tendens till unghästtrots och det var helt enkelt bara att plocka ur honom direkt. I övrigt fortsatt väldigt cool, orädd, ohingstig och går att göra precis vad man vill med. Bara det att han har haft lite egna åsikter när han ska in från hagen ibland som inte uppskattats av varken mig eller mamma. Så skolan fick så smått påbörjas och han kan numera backa på ett par kommandon, samt longeras, stanna och gå ut i det varv jag ber honom men också fatta galopp direkt på kommando och stanna.

Planen för honom är i alla fall som sådan att han snart åker på lösdrift med jämnåriga kompisar som jag säkert redan sagt 150 gånger. Sedan kommer han hem en månad till våren för att löshoppa och jobbas en del innan han får gå på bete fram till september/oktober och då ska han ridas in och löshoppas igen och bli snygg inför hingstvisning våren därpå. Allting noga planerat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.