Kluven

Vad kluven jag ofta känner mig i mitt ”hästeri”. Inte att jag inte vill ha hästar, snarare att jag vill ha för många hästar och vill för mycket på samma gång men att det är tidsmässigt och ekonomiskt omöjligt att hinna med och ha råd med allt man vill ha och allt man vill göra!

Showman ska ju som bekant säljas till sommaren hade jag väl tänkt, då har vi kommit ut och visat upp oss på tävling och han känns redo att leta efter sitt nya hem! Hade jag fått bestämma så hade jag behållt honom ett par år till för jag tror att det gömmer sig något riktigt bra i honom som jag gärna vill ska komma till rätta i sitt framtida hem oavsett om man väljer hoppning eller dressyr, gärna båda. Dock är ju jag hoppmänniska i grund och botten…

När han är såld så är det kloka alternativet att inte köpa något nytt, utan rida andras hästar och vänta på att Nasse blir redo för att ta vid som mitt huvudfokus vilket egentligen inte är så lång tid därefter. Men hade jag haft obegränsat med kapital, tid och allt det där så hade jag gärna köpt mig ett ridponnysto, minst 4 år till att vidareutbilda och senare ta ett föl på. Gärna isabell till färgen (hehe). Alternativt köpa mig ett nytt projekt som Showman fast inte fullt så ung, minst 4 år ska jag försöka hålla mig till denna gång även om en 3-åring är lättare att fynda till bra pris.

Utöver detta så vill jag inget hellre än att ha en egen storhäst. Ett sött skimmelsto med hoppstam, förslagsvis 5 år gammal och sportig i modellen. Till att träna, tävla och allt det där som jag gjorde när jag hade Flex. Alltså jag saknar verkligen det. Samtidigt vågar jag inte investera mina pengar i en storhäst för är livrädd att det ska skita sig och gå åt helvete precis som med Chaboukie och Flex t.ex. Ren och skär otur. I stället har jag varit inne på att kanske försöka låna något trevligt att få rida, träna, tävla och utveckla. Det hade också varit roligt men aldrig samma sak när det inte är sitt egna.

Så ja. Kluven kan man minst sagt säga. Helst av allt vill jag ha egen gård och hellre betala en massa pengar på lån och sådant än att betala massa stallhyra och vanlig hyra på lägenheten. Men det är ett par år kvar innan man är där…

One thought on “Kluven

  1. Åh vad jag verkligen känner igen mig i din text!!
    Att vilja för mycket är så himla lätt när man är driven och har stora drömmar. Tyvärr är det ju inte så enkelt utan ett väldigt stort eget kapital eller väldigt snälla föräldrar i den här branchen..
    För min egen del har jag just nu en egen storhäst som jag inte tror kommer kunna hoppa igen och planen är då dressyrhäst på heltid men det är ju inte riktigt min dröm…
    Sen att stå och betala stallhyra för flera hästar är ju inte heller möjligt..

    Det är så lätt att fastna i tråkiga tankar istället för att blicka framåt och jobba för framtiden…:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.