Mätning av Showman!

I måndags fick Showman sig en helklippning så nu har jag ro i själen igen. Han har tagit det lite lugnare i veckan, främst för att han har så otroligt lätt för sig och utvecklas i rekordfart då vill jag inte tragga för mycket. Det blir 2-3 ridpass i veckan, något pass på linan för att få röra på benen och promenader på asfalt i den mån det går beroende på snö/is/vädret.

Idag var det äntligen dags för mätning och han mättes in på 139 cm precis som jag trodde och hade räknat med. Perfekt! Han har inte växt något sedan han kom hem till mig för 10 månader sedan så jag är inte det minsta orolig över hans höjd heller. Han skötte sig super i alla fall, han har ju nästan aldrig varit hemifrån. Inga konstigheter med någonting alls!

Blev en lång heldag i stallet idag men det är så lugnt och rogivande att bara vara där. Jag får verkligen energi och glädje av det trots 11h i streck där. Börjar komma i ordning mer och mer, hitta bra rutiner och se till att alla saker har sin plats också vilket är skönt! Showman reds i morse, var i vanlig ordning superfin och varje gång man sitter upp har han liksom höjt sig flera snäpp. Det som är charmen med unghästar!

Förutom honom har jag fått hem en storhäst som ägs av en tjej i närheten. Det är ett 9-årigt sto efter Lucky Boy som ska sättas igång efter några års vila och sedan ska ägaren ta över. Är redan superförtjust i henne trots att vi bara arbetat från marken hela veckan. Lagom storlek, skimmelsto, lätt och mjuk i kroppen osv. Mer om henne framöver, ska bara dubbelkolla att det är okej för ägaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.