Tömkörning Furconahäst

Glad att jag har mamma som är ett fantastiskt sällskap i stallet men som också hjälper mig med hästarna. Igår tömkörde hon en åt mig och idag tömkörde hon Furcona (*09 e: Lucky Boy). Perfekt som komplement till ridning och annat markjobb och verkligen supernyttigt för någon som Furcona som har en hel del humör och åsikter. Utan ryttare på ryggen kan man studsa och fixa bäst man vill när det tar emot vilket det ännu gör för damen.

Passen jag rider är ofta väldigt korta, med longering som uppvärmning där fokus ligger på att hålla jämn rytm, jämnt stöd i handen och mycket övergångar! Vi börjar smått och jobbar oss framåt i hennes takt där jag söker samarbete när det tar emot för det är en känslig häst! Men hon är so far verkligen definitionen av min drömhäst på alla sätt och vis hehe. Kolla hur snygg hon är redan och då är hon fortfarande både omusklad och småfet!


HUR kan man INTE dö för denna blick?


Ingen optimal form och inte den formen vi eftersträvar men hon var nyklippt och hade turbo under hovarna och tyckte ändå bilden var lite flashig! Precis som de två nästkommande också!

3 thoughts on “Tömkörning Furconahäst

  1. Kul att se många bilder från träningen. Undrar lite varför du har padden också? Man brukar väl inte spänna gjorden så hårt när man tömkör?

  2. Vi har en halvbror till henne på vår ridskola 🙂 också med en del humör… Han kallas dock Lucky Boy av någon anledning. Heter Charlie egentligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.