Majken 11 år hoppar Showman & tävlingsdebut!

Igår fick jag trimma lite b-ponny, otroligt fin liten välriden ponny och när det var klart så var det dags för Majken att sitta upp på Showman i stället! Hon har ridit honom 2 gånger innan nu och de trivs så himla bra med varandra. Showman är superfin med henne och jag känner mig helt lugn att sätta upp ett barn på honom. Så de red omkring i paddocken och hoppade lite tillsammans och det såg precis lika enkelt och fint ut som vanligt!

Jag är mycket noga med att poängtera att det inte behöver vara perfekt utan att det faktiskt ska vara enkelt. Så länge du har hästen i bra galopp framför dig och bara följer med i rörelserna så behöver det inte bli perfekt utan då kan man komma lite nära eller lite stort och det löser sig ändå. Viktigt för en såpass ung häst som Showman (4 år) att bara få rulla omkring på mindre hinder och känna att det är enkelt och att det löser sig även när det blir lite tokigt. Precis så man bygger självförtroende. Och han gör det så fint och struntar i om det blir knasigt eller om Majken inte alltid hänger med 100%, riktigt roligt att se! Och jag blir även väldigt glad själv som har utbildat honom till detta då det i grund och botten är en ponny med mycket go i och som kommer göra sig alldeles makalöst bra på tävlingsbanorna i framtiden!

På lördag debuterar vi! Blir en LE för oss i Hästhagen. Lär kännas minilitet och jag har nog aldrig hoppat LE innan men jag vill börja lätt när han knappt varit hemifrån så därför kör vi på det! Blir mycket att ta in ändå med mycket hästar, speaker, ny bana, nya hinder och så vidare! Ska bli otroligt roligt och spännande i alla fall!

4 thoughts on “Majken 11 år hoppar Showman & tävlingsdebut!

  1. Så roligt att se lite nya inlägg här! Har följt din blogg ett tag och blir alltid så glad och inspirerad av att läsa den. Det är väldigt lärorikt också att se och läsa om hur du har så god hand med hästarna. Skulle vara intressant att läsa lite om hur du tänker kring hästars vila, både vilodag(ar) i veckoplaneringen men även lite längre viloperioder. Hur länge? Hur ofta? Läser gärna även om lastträning och hur man tränar hästen att bli (och förbli) lättlastad, om du vill ha tips på saker att skriva om 🙂

    Keep up the good work!

  2. Han kommer bli farlig på tävlingsbanorna sen?

    Hur går de för dem som köpte Winnie? Tycker Winnie va så himla fin så hade varit kul att följa henne ?

  3. Jag är supernöjd med Johannas markarbeten och inridning av vår Welsh ponny 4 år ?. Johanna får 5?av 5 ? möjliga ! Mycket proffsigt och ett fantastiskt arbete ?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.