Hoppning inför helgen och ett härligt lugn

Då fick hästarna gå ute ett par nätter igen i det fina vädret. En och annan sovmorgon har jag inte tackat nej till. Nu får Showman dock sova inne åtminstone torsdag och fredag natt så han får ladda upp inför lördagens tävlingsstart. Eftersom att jag bestämde mig för att starta Showman på lördag så passade jag på att bygga upp en ordentlig bana i paddocken i helgen som vi kunde skutta runt som förberedelse inför kommande helg. Blev en 60-70 cm bana med vattenmatta, rund vattenmatta, murdelar, sockerbitar som ifyllnader och ett plank med lite pottor under. Han var superfin och hade ett otroligt härligt go och man kände verkligen att man hade honom framför sig. Otroligt härlig känsla. Så även sprången från ryggen. Blir kul till helgen!

Och här har vi filmen från framhoppningen på de olika hindren samt banan gånger 2. Supernöjd med honom. Han gör det otroligt enkelt. Ska bli spännande att se hur han är på tävling. Winnie var helt magisk på tävling minns jag, bara gick in och gjorde allt så klockrent trots brist på rutin. Hoppas han är likadan!

Igår tog vi en härlig framskrittning runt fältet i kvällssolen. På något sätt så är det verkligen livet. Bara skritta iväg på långa tyglar ensam med sin häst. Det hade i alla fall växt otroligt mycket där så han drunknade nästan bland allt grönt, bara våra huvuden som stack upp haha. Efter det joggade vi och galopperade lite på banan och han kändes superfin. Har så otroligt lätt för sig. Ridbar, balanserad och väldigt lätt för samling så man får vara försiktig för det är lätt att glömma av att han bara är 4 år gammal ibland. Efter passet blev det avspolning, mash och sedan ut i hagen för att rulla innan jag nattade hästarna för dagen.

Har förövrigt finally en ny telefon. En Huawei P30 och so far är jag verkligen mer än nöjd med kameran! Båda bilderna ovanför tagna med den och då har jag ändå inte utforskat den ordentligt ännu, så lär bli en hel del mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.