Showies tävlingsdebut!

Jag måste ändå få börja att säga att jag är så stolt. Det kanske är ett märkligt ordval I don’t know men idag är jag bara så stolt över honom. Jag trodde han skulle vara så spänd som han var men han går ändå in på banan och hoppar de 7 hinder som jag ber om. Halvt i trav, halvt i galopp och ett sprang han vid sidan av första gången. Men han gör det trots spöregn, vita tält, paraplyn som fälls upp och ner osv. Han tyckte det var en jättemärklig situation och förstod nog inte alls vad jag förväntade av honom egentligen. Därför är jag så stolt att han trots det går in och hoppar runt på den vattenfyllda banan (han hatar, alltså HATAR regn). Efteråt är han så otroligt nöjd med sin insats, märktes på hela hästen. Så stolt över sig själv typ.

11 fel. Ett stopp och 7 tidsfel. Men jag kunde inte bry mig mindre. Tiden hade nog börjat ticka långt innan jag ens ridit över startlinjen. Men han fick den tid han behövde för att kika runt på banan, nosa på hindren och bekanta sig med omgivningen. Och som utbildare av en ponny som har exakt hela framtiden framför sig så är det min uppgift att ge honom en så bra upplevelse så möjligt dessa första gånger, oavsett priset eller resultatet på Equipe. Och det tycker jag att jag gjorde. Han fick den tid han behövde. Och han travade/galopperade runt den där banan för att jag bad honom om det fast han kände sig ganska så lost i sammanhanget. Så ja. Vi tar med oss mycket bra från idag och så taggar vi om till nästa start om ett par veckor, då bygger vi vidare i utbildningen!

One thought on “Showies tävlingsdebut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.