Nattmiddagar

Jag kan omöjligt vara den enda hästmänniskan som mer eller mindre har som standard att äta middag efter 20/21. En vanlig vardag består ofta av jobb sedan följt av stall och av den naturliga anledningen så blir middagen förskjuten till sent på kvällen. Igår blev den dock betydligt senare än vanligt men till slut så hade vi middag färdig till andra delen av fotbolls VM där Brasilien mötte Frankrike i åttondelsfinal. Och på menyn blev det vitlöksrostade färskpotatisar i ugnen med örter på samt parmesan på det sen vid servering, hemmagjord tzatziki och grillat kött till det (som tyvärr inte föll mig i smaken). Otroligt gott och älskar hemmagjort/hemmalagat. Är faktiskt väldigt duktig på att laga mat helt från grunden och trivs betydligt bättre med det. Försöker utöver det i största möjliga mån att köpa ekologiska produkter samt produkter utan tillsatser och E-ämnen. Häromdagen gjorde jag hemmagjorda köttbullar i ugn med potatismos och till det hade jag sås och broccoli stekt i kokosolja med salt och peppar (sistnämnda riktigt gott).

Receptet på potatisen ovan hittade jag efter en snabb sökning på google. Tror jag sökte på ”Färskpotatis i ugn”. Förövrigt, hur gott är det inte med färskpotatis då? Njuter till fullo nu under den säsongen. Många av er andra njuter säkert av att det är jordgubbssäsong, dessvärre äter jag inte jordgubbar (ja det är sant!) och inga andra bär heller för den delen, eller frukter… Det går dock bra att ha vissa frusna bär i smoothiesar och liknande men annars avstår jag helst.

Jag ska om en stund börja förbereda mig på att åka till stallet. Showman ska joggas lite lätt och enkelt medan ”Frida” ska fortsätta jobbas från marken. Nu har vi kommit såpass långt att det är dags att börja hänga på henne. Hon har skött sig fantastiskt hittills så ska bli kul att se hur hon fortsätter bete sig nu när det närmar sig uppsittning! Hennes ägare kommer även på besök.

För övrigt så undrar jag om ni läsare har några förslag på inlägg här eller allmänt några frågor? Det kommer säkert dröja en stund tills bloggen kommer igång igen på riktigt (om den nu någonsin gör det) och folk hittar in här igen. Kom gärna med inputs och förslag i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.