Lyckan över en planta.

Har för första gången i mitt liv planterat. Har satt lite dill i kruka och försökt mig på att odla lite lök/salladslök/någon lök i en större låda. Det är ju superroligt men när man inte har koll alls så känns det så övermäktigt på något vis. Och jag har kollat till mina krukor nu om dagarna men inget har hänt och vips så var det hur mycket grönt som helst och man fick verkligen en liten lyckokick! Hoppas det håller i sig så här nu och fortsätter fungera lika smidigt och enkelt. Det blir lite light version av planteringen i år och förhoppningsvis mer nästa år när uteplatsen är lite mer iordningställd och vi kan få ner allt i jorden lite tidigare än juni.

Hade egentligen mina basilikor inne i köket för att det är så himla fint men de trivdes inte så bra där så de fick också åka ut och verkar ha det lite bättre utomhus i alla fall. Måste bli bättre på att använda mig av dem, har redan frusit in massvis men ser ut som det är dags att plocka lite på dem igen!

Förra året hade H tomatplantor på balkongen i förra lägenheten. Där hade vi sol exakt hela dagen så de trivdes ju något vansinnigt bra och gav oss flera 100 tomater bara vi vattnade dem väl. Men ja, till nästa år blir det utökat med massa fler saker! Förutom mina egna små odlingar så växer där redan rabarber och framförallt vinbär i mängder på ena sidan av uteplatsen. Sån lyx ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.