En lång, lång lista

2 månader sedan inflytt och det ekar ännu ganska så tomt här. Men jag har också behövt lite tid för att få en uppfattning om hur jag vill ha det här inne i lägenheten. Och jag börjar nog komma underfund med det nu. TV-bänk och vardagsrumsbord ska pappa få hjälpa mig att knåpa ihop vid nästa tillfälle för det och sedan har jag kommit fram till att jag vill flytta runt lite saker i lägenheten för att få den precis som jag vill ha den. Jag har precis suttit och skrivit en lång lista för hand på saker att fixa/köpa och den dagen den listan är avbetad så är jag mer än nöjd och det kommer att vara superfint här och jag kan till och med tänka mig att ta lite bilder och lägga upp trots att jag inte har något inredningssinne, bara lite halvt om halvt kanske.

Dagens roligaste upptäckt när jag kikade runt på internet var att Bonprix har påslakanset där kuddfodralen är 80x80cm! Ni anar inte hur länge jag har letat efter kuddfodral i den storleken då jag köpte med mig två kuddar i 80x80cm från IKEA när jag flyttade från Tyskland. Och äntligen verkar jag ha hittat ett stort utbud på kuddfodral i den storleken så jag äntligen kan köpa hem något och byta ut mina vita med som suttit där i snart 4 år. Det är ju kul med omväxling och jag älskar att ha dessa stora kuddar längst bak när jag bäddar, sedan är de väldigt sköna också, inte minst att bunkra upp bakom ryggen när det behövs.

I övrigt sen så behöver det komma upp lite snygga posters på väggarna. Har klart vilka jag vill ha i köket, men vardagsrummet filar jag ännu på. Sedan behöver jag även få upp lite på väggarna i sovrummet men har inte riktigt bestämt mig vart och hur mycket, en hylla ovanför skrivbordet får det nog bli i alla fall och sedan får vi fortsättningsvis se hur det blir där inne. En matta på golvet ska där i alla fall bli! Samma sak en matta till sofforna i vardagsrummet, det ser så naket och tråkigt ut där just nu men jag vägrade ta in H’s gamla matta så det fick vara naket så länge (hehe…).

Trall på uteplatserna är vi båda jättesugna på att fixa så fort det tillåter. Har precis mätt där ute och kikat på vilka som hade blivit bäst. Den lilla uteplatsen kräver 70 st plattor á 30x30cm, hur mycket den stora då kräver vill jag kanske inte veta. Lilla kommer kosta runt 1400 kronor. Sedan ska det upp lite armeringsnät runtom båda tänkte jag, den lilla vid köket enbart lågt där det kan få klättra lite grönt och växtligt. Den stora hade jag velat göra lite högre ”staket” runt för att slippa insynen och så man kan sitta där utan att känna sig iaktagen då vi har grannar på det hållet. Den är ju större också och vårt lounge set står där samt så har vi kvällssolen på det hållet så där vill man ju gärna sitta om man har gäster på kvällarna, samtidigt som jag har väldigt hög integritet och inte trivs så bra med massa insyn. Vi får helt enkelt se hur slutresultatet blir. Jag älskar ju att ha massa visioner och projekt på gång, jag ska bara bli lite bättre på att verkligen ta tag i dem också!

Ser ju fruktansvärt tråkigt ut på dessa bilder. Men det är alltid kul att ha före och efterbilder så därför publicerar jag dem ändå, så hoppas jag att vi kan fixa i ordning här snart särskilt nu när det är sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.