Tävling + ny debut!

Det blev en lång dag igår som började vid 05.00 när klockan ringde och som slutade 23.30 när jag somnade! Dagen började med hästtävling som ni nog redan kunna lista ut. Jag var anmäld till en LE med Showman och vi var ute i god tid så vi var allra först på plats runt 07.30. Skönt med gott om tid! Kikade på banan en snabbis och sedan efter en stund var det urlastning och dags att göra i ordning. Han är en klippa att ha med sig på tävling. Står som ett ljus, trevlig att göra i ordning och gå runt med. Var helt fantastiskt fin att rida fram igår. Chocken från förra tävlingen hade helt klart lagt sig och nu var han mycket mer med på noterna. Lite spänd och tittig på banan, inte på hindren men lite på det som händer utanför. Vi hade 1 ner och lite tidsfel (återigen efter att jag visar runt honom på banan, fattar inte varför det ska vara så sjukt tight med tid när man har unghäst och hoppar unghästklasser när han är spänd som en fiolsträng på vissa ställen… Men han fick den tid han behövde och det resulterade i 6 tidsfel.)

Valde redan innan LE’n startade att efteranmäla till en LD idag då min känsla var att han skulle vara betydligt mer med på noterna idag. Och den känslan stämde ju. Han fick mash med massa vatten och salt efter första klassen och fick sedan gå på transporten en stund. Sedan blev det en kortare uppvärmning och 3 språng på framhoppningen inför LD för att spara på honom i värmen. Väl på banan i LD så hade han hajat grejen. Så är kunde vi rida på nu i ett lite friskare tempo och han hoppade även betydligt bättre nu när hindren blev något högre, det var inte bara ”kliva-runt-höjd” längre. Ett ner även i denna klass efter en ganska snäv sväng där han vinglade och flöt ut lite och sedan kom för nära inpå.

Jag är supernöjd med hans insats och hans beteende överlag. Jag köper att han är lite spänd i början än så länge, han har ju inte sett något liknande i hela sitt liv tidigare. Ett par gånger till och inget kommer vara några konstigheter alls! Och runtomkring så är han som sagt en klippa. Står som en klippa på släpet, en klippa att stå med för hand, göra i ordning m.m. Där finns absolut inget mer att önska! Nu ska jag klippa ihop gårdagens filmer med framridning, framhoppning och allt så ska ni få se hur fin och avslappnad han var på framhoppning och framridning också! Tills dess – här bjuder jag på lite fina bilder som mamma knäppt!

2 thoughts on “Tävling + ny debut!

  1. Tänk om denna ponny istället varit en storhäst på typ 170… ? Jag menar alltså att han är JÄTTEFIN men hade han varit häst så hade jag dreglat ihjäl mig tror jag. Jaja, det kommer att finnas en väldigt lycklig liten påg eller tös som kommer att sitta på Showman i framtiden, och nå framgångar, det är jag säker på!

    1. Ja jag har en förmåga att tänka i precis samma banor. Jag tror liksom aldrig jag kommer att hitta DEN storhästen till mig förr rätt pengar, men samtliga ponnyer jag haft hade jag velat dra upp 20 cm i storlek utan att tveka en sekund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.