Guldstjärnor till hela högen!

Fantastisk dag precis som jag trodde. Började ju i Övedskloster där jag skrittade Vera längst med Vombsjön i fantastisk miljö! Jag vet faktiskt inte vem av hästarna som ska få den största guldstjärnan idag då alla har visat sig från sina allra bästa sidor. Nasse passade jag på att longera med sadel och träns (för första gången) och han tog det med god ro. Hängde även i ena stigbygeln utan reaktion. Han kanske är som sina syskon som i princip bara var att sitta upp på och rida iväg med. Så han får garanterat en guldstjärna idag!

Showman stod på tur och vet liksom inte ens vad man ska skriva. Vad mer kan man begära av en 4-åring liksom. Så mjuk, rörlig, balanserad, ridbar, gör byten. Idag visade han återigen varför han fått vila så mycket under det år han varit ridhäst – för att han har så otroligt lätt för sig att det är lätt att slita på honom helt i onödan. Han gör verkligen allt man ber om och har så otroligt lätt för att samla sig och är på bakbenen av naturen. Nedan följer en ordentligt galoppserie på honom som nog förklarar vad jag menar.

Sedan tog jag en paus från värmen och så fick Frida ridas nu på kvällen. Hade möblerat om i paddocken och satt dit en massa vita stolar som man kan sitta på, det var inget som direkt bekom henne. Så vi har travat och galopperat omkring i vanlig ordning samt avslutade med att trava 6 travbommar i följd. Vi lyckades även med en väldigt fin högergalopp som är ganska jobbigt med pilot på ryggen. I morgon rider jag sista ridpasset på henne innan ägare kommer och ska rida innan hon åker hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.