Jämföra priser – Spjälsäng med tillbehör

Som jag tidigare nämnt så har jag anteckningar i min mobil på vilka priser jag betalat för allting vi köpt hittills. Detta för att sedan efteråt kunna jämföra med nypriser med mera och se hur mycket vi ”sparar” in genom att köpa i andra hand. Andrahandsmarknaden är stor och jag skulle säga att den marknaden för barn och baby är gigantisk! Och i väldigt många fall är det otroligt fina saker, ibland till och med oanvända eller otroligt sparsamt använda som man kan komma över till väldigt härliga priser! Man tänker dessutom inte bara på plånboken utan även miljön. Och varför inte spara in på hundralappar och tusenlappar om man kan och välja begagnat?


I början på veckan så blev några inköp på min checklista avklarade. Bland annat så kunde jag bocka av spjälsäng från den. Hittade en säng i superfint skick bara några mil hemifrån så vi passade på att kika på den och köpa den när vi ändå hade andra ärenden i området. Från början skulle jag bara hämta upp ett babynest hos dem men fick sedan frågan om jag sökte mer saker och det gjorde jag ju. Så det blev en spjälsäng med madrass. Dessutom fick jag på köpet med en sängkappa, tassar till benen så man kan vagga sängen, spjälsängsskydd och ett påslakanset! Där och då reflekterade jag nog inte så mycket över det. Men igår började jag leta efter nypriser på sakerna och då fick jag mig en mindre chock faktiskt.

Nypriser:
Spjälsäng IKEA – 899 kr | Madrass IKEA – 399 kr | Sängkappa IKEA– 59 kr | Tassar Brio – 349 kr | Spjälskydd NG Baby– 459 kr | Påslakanset NG Baby– 749 kr

Sammanlagt nypris: 2914 kr – Priset jag betalade: 300

Om jag är nöjd? Mer än skapligt vill jag lova. I detta avseendet hade jag nog inte kunnat komma undan speciellt mycket billigare även om jag letat efter bara sängen + madrass. Men att jag fick med så mycket annat på köpet var ju en härlig bonus så ja, här hade jag garanterat inte kunnat komma undan till bättre pris. Dessutom är samtliga saker i absolut toppskick, har inte sett en endaste skråma på varken sängen eller något annat av tillbehören!

Sänghimmeln på bilderna är också köpt begagnad. Den fick jag ge 200 kronor för och den kostar knappt 600 kronor i nypris. Så den är jag också väldigt nöjd med. Absolut toppskick även här. Nu inväntar jag en liten order från Wish med saker som ska pynta babyhörnan. Bl.a lite söta prints till väggen men också lite dekorationer till sänghimmeln, vi får väl se om det blir bra. Lovar att visa er hörnan sen när den är helt och hållet i ordning. Just nu är den bara iordningställd så mycket jag kunde med de sakerna jag hade!

Vad säger ni föräldrar/blivande föräldrar/andra intresserade. Är sådana här inlägg intressanta eller det är bara jag som tycker det? Men där kan ju inte vara någon som inte gillar att spara in pengar om man kan. Sedan vet jag att vissa är känsligare än andra med att köpa begagnat och ja det beror väl såklart lite på vad det är för saker också såklart.

10 thoughts on “Jämföra priser – Spjälsäng med tillbehör

 1. Väldigt roligt och läsa! Shit vad man sparar pengar nu när jag läser ditt inlägg! Ångrar nu att jag inte gjorde så som ni när jag väntade min första 🤦‍♀️

 2. Vad kul med fynd! Här uppe i Göteborgsområdet finns mycket stora barnmarknader/loppisar där man kan fynda otroligt fina kläder för 5-10kr/st på vår och höst. De annonseras på Facebook, så sök på det kring de orter/städer där du bor. Ta med dig en Ikea kasse eller två och fynda loss 🙂

 3. Hej

  Vilket fynd du gjorde med spjälsängen. Jag tycker att det är bra att du inspirerar till mer hållbar och ekonomisk konsumtion. Själv har jag sålt mycket av barnens gamla kläder/ möbler och nu börjar jag köpa mer också. Mvh Cecilia R

 4. Är inte förälder och inte gravid men gillar ändå dessa inlägg. Ska bli så spännande att följa dig genom graviditeten.

 5. Jag har en kompis som i princip ENBART köpt begagnat åt sina barn, allt ifrån kläder och skor till leksaker och andra ”tillbehör” 😊 Tycker det är helt rätt att göra när man kan, dvs när tillfälle ges och t.ex Blocket är ju en fantastisk källa till fynd! Kan tänka mig att bebisgrejor måste det finnas en uppsjö av. Så roligt att läsa din blogg, och följa detta. 👍Även om jag ursprungligen är här för hästarna så fortsätter jag jättegärna följa dig.

 6. Är heller inte förälder eller så intresserad av barn, men inläggen är kul att läsa därför att man efter att ha följt bloggen länge unnar dig allt gott!! Att det ett tag varit mindre bloggande och delande av allt i livet har mest känts som ett sunt tecken på mognad (:p) och de nya inläggen tycker jag lyser av.. tja? Förnöjsamhet? Roligt att du hittat hem (för nu!) både på privat – och hästfronten!
  Kram

 7. Är 28 år och väntar själv mitt första barn, en dotter, beräknad den 19/12. Följer mer än gärna dessa inlägg! Tips, inspiration och allmänt gravidbubbla prat!
  Grattis till graviditeten!
  Kram

   1. Tack!
    Hästtokig som man är har jag hängt här till och från sedan Chaboukies tid så detta är ännu ett (väldigt) trevligt tillskott i bloggen! 😀 särskilt eftersom jag själv befinner mig på samma ”plan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.