Graviddagbok – Vecka 10 (9+1) – 29 maj 2019

För att inom rimlig tid komma ikapp med nutiden så kommer jag vara duktig på att posta mina gamla uppdateringar som jag har samlade i ett dokument a.k.a min graviddagbok! Första publicerades för 2 dagar sedan så jag tänker att jag kanske publicerar något varannan dag nu framöver. Det är 9 stycken sammanlagt, vissa inte alls speciellt långa så kan hända att de allra kortaste blir i ett och samma inlägg! Men här kommer uppdatering 2 som jag skrev. Har börjat skriva ”etiketter” på alla mina inlägg så jag tror att om ni klickar på etiketten nere under inlägget så kommer alla inläggen med den taggen upp, vill man t.ex då ha dessa inläggen så finns de under ”graviddagbok”.


Känslan av att känna sig bakfull kan vara något av det värsta jag vet, en av de stora anledningarna till att jag sällan, sällan dricker alkohol är för jag avskyr att vakna upp dagen efter och må skit och inte få någonting gjort (i övrigt för att det i de flesta fall smakar skit, inte är speciellt hälsosamt och för att jag gillar att vara nykter. Just nu går jag runt med den känslan hela, hela dagarna. Ett illamående som kommer och går i perioder under dagen men som är allra värst på morgonen. En trötthet som är obeskrivbar och bara en oro i kroppen så att man inte kan slappna av och vila helt ordentligt heller. Har för första gången nu också märkt av en märkbar irritation, som tur var kunde jag hålla mig i styr och inte låta det gå ut över någon stackare som egentligen inte förtjänade det. Bättre jag går tillbaka till att bara vara ensam, det jag trivs bäst med ändå haha. Okej. H får väl utstå både det ena och andra både välförtjänta och mindre välförtjänta.

Jag har i alla fall gjort min sista fotbollsträning nu. Först kändes det sorgligt att behöva sluta med fotbollen som jag precis tagit upp, nu känns det bra och inte sorgligt allt. Ska faktiskt bli skönt för just nu är det mest jobbigt och psykiskt påfrestande att försöka spela. Inte minst när man tänker på vad som gror i magen på en hela tiden. I kväll spelar jag sista matchen och sedan lägger vi sakerna på hyllan för detta år. 7 månader av fotboll blev det i alla fall och lagom tills man ändå känner att man kommit lite, lite grann i kondis så får man sluta, hehe.

I övrigt flyter allting på. Man klarar sig igenom dagarna trots att det är tufft emellanåt men helt plötsligt gör man det inte bara för sin egen skull längre, utan för någon annans. Psykiskt mår jag i vanlig ordning bra, inga konstigheter. Känner ingen oro och känner ingen stress och förhoppningsvis ska jag kunna fortsätta hålla mig lika lugn som nu även framöver, brukar ju kunna vara min starka sida. Saker är som de är och blir som de blir, lite grann så i alla fall.

Från en träningsmatch tidigare i våras innan karusellen drog igång tagna av min fina vän Linnea! Tungan utanför munnen precis som vanligt när man koncentrerar sig haha!

One thought on “Graviddagbok – Vecka 10 (9+1) – 29 maj 2019

  1. Såg att graviditeten var en överraskning och inte planerad, så jag blev lite nyfiken! Kanske för privat men jag testar. Även fast jag förstår om du inte vill svara såklart! Men berodde det på att något preventivmedel inte fungerade som det ”skulle” eller var ni lite slarviga?
    Kände du inte av graviditeten alls i kroppen innan den 6 veckan då du började må illa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.