Kärlek vid första ögonkastet

Skrivet 26 juni 2019: Utan att varken göra en undersökning eller djupdyka i ämnet så kan jag nog säga att jag inte är den enda som ä-l-s-k-a-r Kappahls märke Newbie. Och när jag fick syn på en pyjamas på deras instagramsida tagen av en influenser i Europa så föll jag handlöst in love. Självklart fanns inte denna att köpa i butik längre och jakten på begagnatmarknaden upptogs med detsamma. Det dröjde inte många dagar innan jag kunde hitta den i nyföddstorlek i nyskick och trots att jag inte har svart på vitt vilket kön det blir så är jag fortfarande helt övertygad om att det är en flicka. Och även om fallet inte skulle vara så, så är det ändå ett typ av minne och det gjorde det hela på något vis betydligt mer äkta där runt vecka 13 när dessa 2 pyjamasar dök upp i brevlådan. Och chocken jag fick över att storlek 50/nyfödd är så liten var också väldigt fint. Det ser ju ut som dockkläder?!

Framförallt den till som ligger överst/till höger var den jag föll in love med och den kommer jag aldrig vilja göra mig av med. Hade typ velat rama in dem, de är ju verkligen så adorable!

I skrivande stund är jag i vecka 14, än dröjer det innan allting blir offentligt och jag kan börja dela med mig av alla dessa inlägg som jag inte kunnat hålla mig från att skriva och fotografera till. Vecka 14 innebär ca 5 veckor kvar till ultraljud (RUL) där vi får reda på kön men också hur långt gången jag faktiskt är. Jag tror som sagt att BF komemr skjutas fram till januari, ca 4-7/1 men jag kan ju ha helt fel, bara min gissning. Har ännu inte fått någon remiss till detta så har inget fast datum i horisonten att se fram emot, men förhoppningsvis dimper ett sådant besked ner i brevlådan inom det närmsta. Inskrivningssamtal på fredag (28/6) i alla fall, det ser jag också fram emot! Hälsosamtalet var vi på i början av juni, det gick väldigt snabbt och smidigt. Inga direkta frågor eller konstigheter gällande någonting egentligen. Frågorna lär väl dock ploppa upp allt efter hand genom graviditeten. Vecka 14 just nu som sagt (13+1) vilket innebär att drygt 33% av graviditeten redan passerat, ganska sjukt egentligen. De första 20% hann ju passera helt utan min vetskap (i princip) dessutom haha! Fostret sägs vara ca 6,5 cm mellan huvud och stjärt i denna vecka och kommer nu börja växa ordentligt framöver!

2 thoughts on “Kärlek vid första ögonkastet

  1. Hej johanna! Mitt i alla gravidinlägg vill jag ställa en hästfråga! Jag har följt dig i måååånga år och står nu i valet att flytta till Tyskland men vill SÅ gärna ha med hästen. Min tyska kille säger dock att det är DYRT att ha häst där, men mer än så vet han inte. Så jag kollar runt med folk jag vet varit där, så, kommer du ihåg något från din tid i Tyskland vad allt kostande kring häst? Har du någon aning om stallhyror, vad som ingår osv? Alla svar uppskattas, bara så jag vet om det är möjligt att ta med pälsklingen dit!

    1. Hej! Jag vill minnas att när jag kollade efter stallplatser för att ev flytta tillbaka till Tyskland så var det väldigt varierande. Någon hade stallplats som kändes väldigt dyrt och någon annan till priser som jag var van vid. Allting beror ju dessutom på vilket prisläge man är van vid samt hur nära en storstad man kommer att bo. Men det borde väl inte vara omöjligt att söka efter prisuppgifter i närheten av där du kommer att bo i så fall? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.