Lista

1. Vilken vecka är du i nu?
Vecka 21 (20+2)

2. När är du beräknad?
28 december 2019.

3. När fick du reda på att du var gravid?
Fick det svart på vitt efter att ha tagit ett test när jag var gravid i vecka 7. Magkänslan visste om det betydligt tidigare än så men försökte nog förtränga det.

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Han visste om att jag trodde jag var gravid och fick ett sms när jag tagit ett test då han inte kommit hem ännu och klockan var sent på kvällen. Så ingen spännande överraskning här inte

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?
Jag är 25 år gammal, H är 33, fyller 34 i november. Vi träffades i augusti 2017.

6. Mådde du mycket illa i början?
Ja, varje dag främst morgonen från det att jag fick reda på det i vecka 7. I vecka 13 precis efter midsommar tyckte jag dock att det blev värre igen efter att ha varit lite lugnare ett tag. Ett par dagar där efter midsommar låg jag mest i soffan för så fort jag reste mig så mådde jag illa som tusan och ville bara lägga mig ner igen. Släppte i vecka 14 och sedan har det bara krupit på någon enstaka gång.

7. Är du känslig?
I grund och botten är jag nog en ganska känslig människa på många plan, men ändå stark och trygg i mig själv. Men jag upplever nu att jag är lite känsligare och mer gråtig haha. Framförallt lättare för utbrott och att bli arg/irriterad.

8. När kände du bebisens första sparkar?
Dagen efter RUL, så den 3 augusti vilket blir vecka 19+5 eller något i den stilen.

9. Hur många ultraljud har du gjort?
1. Bara rutinultraljudet!

10. Är du orolig?
Jag måste ändå säga till största del nej. Jag känner mig väldigt trygg i detta på något sett, tror och känner att allting kommer gå bra och flyta på smidigt. Jag tror det är viktigt att försöka ställa in sig så och därmed må bättre genom hela processen. Jag tror dessutom att tankens kraft har mycket att säga till om i sina liv så jag är väldigt noga med att fokusera tanken på positiva saker och ha positiva visioner om det som komma skall. Jag har dock oroat mig vid kortare tillfällen emellanåt för att få missfall då man nu är så känslomässigt inställd på att få barn och att ”hela ens världsbild” skulle ändra sig om det blev så och det känns som det hade varit svårt att gå tillbaka till vardagen när man varit så inställd på att bli förälder. Men överlag, nej inte orolig alls bara glad och njuter.

11. Har du fått bristningar?
Nej inte ännu. Duschar i kokosolja (ekologisk) och smörjer med en olja från Weleda efter, ska visa er någon dag!

12. Vet du vad det blir för kön?
Har inte svart på vitt ännu vad det blir för kön. Men har från dag 1 varit inställd på att det ska bli en flicka och utgår i princip ifrån att det ska bli en flicka. Jag har även gjort detta ”ringtestet” (googla om ni inte vet) och det visade starkt på flicka även det. Så jag fortsätter hålla fast vid att det ska bli en flicka. Ska bli kul att få veta sen men jag skulle nog säga till 99% att jag är säker på att det blir en tjej, om man nu kan säga det med den säkerheten haha. (Detta svar är skrivet i vecka 15 – nu fick vi ju veta på RUL i vecka 19 att det till 99% blir en tjej!)

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?
Har inte kommit så långt i mina tankar kring det ännu. Men vill ha en naturlig, vaginal förlossning dock med så lite smärtstillande som det bara går. Ställer även in mig på detta i tanken och hoppas på att det ska hjälpa mig på vägen. Jag tänker egentligen inte gå in så mycket mer på detta då jag nog inte vill öppna upp för diskussioner kring det. Alla har olika erfarenheter och folk är väldigt bra på att komma med tips hit och tips dit men jag tror att man måste hitta sin egen väg i detta och inte påverkas så mycket av omgivningen. Därför väljer jag att utesluta detta ur diskussionen och enbart prata med dem som står mig nära eller som har samma tankar kring detta som jag har. Främst för min egen skull, oavsett vad så kommer det att bli bra men i frågor som dessa som enbart rör en själv och sin kropp så måste man nog själv hitta vad man känner sig trygg i och vad som känns bra. Skulle man lyssna på alla andra skulle man få lika många olika svar som människor.

14. Vilka är dina favoritkläder?
Köpte faktiskt en pyjamas redan i vecka 13 efter att ha sett den på Instagram. Visade sig att den inte såldes i butik längre så när jag ramlade över den begagnad sen så kunde jag inte motstå att köpa den. Kändes ändå mysigt att ha något att hålla fast i, något som får det att kännas mer verkligen. Den är blommig med lite spets på i alla fall och jag är helt frälst i alla söta, blommiga barnkläder inte minst från Newbie (som så många andra). Visste ju inte svart på vitt att det var en tjej men kändes ändå rätt!

Annars älskar jag detta set! <3

15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?
Det där har varierat i perioder om ca 3-4 dagar. I början mådde jag illa väldigt mycket och åt i princip bara kokt färskpotatis med kokta grönsaker och smält smör på det haha. Sedan gick det över. Sedan hade jag en period på ett par dagar när jag var jättesugen på mild naturell yoghurt med granola och kokosflingor i för att sedan en dag inte alls vara sugen på det. Så det kommer och går från dag till dag!

Jag har generellt varit väldigt osugen på mat och inte haft någon större aptit, särskilt i början. Har tappat suget helt på kött/köttbitar såsom grillat kött men nötfärs i mina egna köttbullar och liknande har gått bra. Nu lite längre in i graviditeten så är det lite bättre. Förutom det så är jag inte alls lika sötsugen som innan och försöker ändå hålla tillbaka då det knappast är nyttigt att mata varken mig själv eller barnet med en massa socker och annat skit. Vi får se hur denna ”matresan” fortsätter att utvecklas. Jag som i grund och botten är otroligt kräsen, det blev just ännu värre liksom, haha!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.