Winnie-update!

Winnie är lika cool som jag minns henne. Njuter för fullt i sin stora hage där hon kan pilla med lite gräs fortfarande. Utomlands har de ju tyvärr inte samma möjlighet till hagar och utevistelse som vi har här i Sverige så jag tror verkligen hon njuter av att gå ute upp emot 12h/dygn nu och är det fint väder nu i helgen så kan det bli så att några får gå ute över nätterna, suga ur det sista ur sommaren! I alla fall så har jag jobbat henne från marken idag med repgrimma och rep, sådant jag alltid checkar av oavsett vad det är för häst som kommer och oavsett ålder, storlek, utbildningsnivå. Jag tycker man kan se ganska direkt var vissa svagheter sitter och vad man kan jobba vidare med. Jag gillar markträningen så den blir det garanterat lite inslag av varje vecka, upplever den även väldigt stärkande och lösgörande. Men i morgon sitter vi upp och känner hur det känns, snart 2 år sedan sist ju!

Winnie som föl!
Winnie precis inriden som 3-åring.

Och för alla er som inte hänger med i svängarna. Winnipeg Jet, mer känd som Winnie är ett 6-årigt sto som jag själv fött upp. Hon kom till världen i slutet på maj 2013, reds in av mamma när jag bodde utomlands och sedan hade jag enbart Winnie kvar när jag fick ta bort Flex i december 2016. I november/december 2017 så såldes Winnie till en svensk familj i Bryssel (Belgien) efter att jag hade tävlingsdebuterad henne i september med en felfri runda som 4-åring. Så nu är hon alltså tillbaka hos mig för att hitta en ny familj att göra lyckliga när tiden är inne! Winnie är en D-ponny på ca 145 cm.

Hon har verkligen blivit ”vuxen” under dessa år känns det som i alla fall. Växt till sig, musklat sig och allt det där. Hon är verkligen i superfint skick och jag tror även att hon kommer vara väldigt trevlig att rida, blir spännande och jag ser verkligen fram emot morgondagen!

One thought on “Winnie-update!

  1. Måste kännas både jätteroligt och samtidigt lite konstigt/ovant att återse henne efter två år och börja arbeta med henne igen. Jag minns mycket väl när du skrev att hon var såld, tänk vad tiden går fort.

    Men hur kommer det sig att inte ägarfamiljen sålde henne i Belgien utan lät henne ”åka hem” till Sverige, if you don’t mind me asking? 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.