Första ridpasset – Check

Då kan jag tala om att första ridpasset på Winnie är gjort. Blev ett kort ridpass där jag bara kände hur hon kändes i samtliga gångarter, mest skritt. Nya ögon på en häst och nya träningsmetoder innebär ju alltid att man hittar nya saker att jobba med och utveckla såklart. Så jag ser fram emot detta väldigt mycket. Hon kändes väldigt mjuk och välriden, gjorde fina avsaktningar och halter, fina galoppfattningar och var väldigt trevlig. Sedan finns det en del annat att önska ur mitt perspektiv att rida och träna hästar, så det blir helt enkelt så att jag jobbar med det och så vill jag få ner henne i vikt. Hon har alltid haft lätt att lägga på sig lite för mycket den här damen. Men det var en härlig känsla att få sitta upp på henne igen. Hon är välmående, glansig i pälsen och väldigt tillfreds med livet. Familjen som köpte henne vet jag har tagit otroligt bra hand om henne och behandlat henne som en familjemedlem!

Någon frågade varför hon kommer hit för att säljas och inte säljs i Belgien/Europa. Den främsta anledningen är hur ett hästliv ser ut i Europa vs hur det ser ut här i Sverige med främst utevistelsen. Där nere finns det inte alltid möjlighet till hagar eller hagtid, här har alla hästar i hagar och har dem ute både mycket och länge i jämförelse. De tror helt enkelt att Winnie får ett bättre fortsatt hästliv här i Sverige än om hon säljs där nere. Och det tror jag också! Här blir det nog dessutom betydligt lättare att följa henne vidare, stötta upp nya ägaren om de vill ha hjälp och man vet hur hon har/får det i nya hemmet. Det viktigaste för familjen är att Winnie får ett hem där hon får vara häst och ha det bra helt enkelt, och vi båda är överens om att den chansen är större här än att lämna till försäljningsstall i Belgien/Holland. Och sedan att jag som uppfödare och utbildare av Winnie kan ta emot och sälja henne känns för deras del tryggt. Och även för mig känns det självklart bra. Det är något speciellt med att matcha sina ponnyer med rätt barn/familjer precis som vi gjort ett par gånger tidigare och även gjorde med Winnie när hon såldes till just Belgien!

Hur kändes det nu för mig att rida? Jag har ju inte ridit på nästan en månad och magen har växt en hel del sedan dess får jag nog ändå säga. Men det kändes faktiskt precis som vanligt. Inga konstigheter alls och varken fysiskt eller psykiskt var det något som kändes konstigt. Skönt! Hoppas det håller i sig nu ett bra tag framöver. I morgon rider jag lite igen, sedan ska mamma rida ett pass i veckan och jag tar Winnie ett pass från marken på måndag förmodligen.

2 thoughts on “Första ridpasset – Check

  1. Låter som att ägarfamiljen har en verkligt genuin omtanke om Winnie, och hennes framtid! Tror inte det är många som skulle ställt henne på en transport tillbaka till Sverige faktiskt! Så det är ju smått fantastiskt, vilken underbar inställning! Hoppas hon kan komma till en ny, lika fin familj här i Sverige.

    Skönt att det kändes som vanligt med ridningen! Magen syns icke ett dugg på bilderna tycker jag! Finns icke-gravida ryttare som har större magar än du har. 😆

    1. Ja jag håller bara med. Otroligt tacksam som uppfödare och som har en viss känslomässig koppling till henne att hon får komma hit en stund, gå ute dygnet runt och sedan hitta en ny bra familj samt vara med och påverka vart hon hamnar. Har redan 2 superfamiljer intresserade så det känns åtminstone jättebra i ett första skede!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.