Svar på fråga – Rida som gravid?

Kan du inte skriva ett inlägg hur du resonerar kring att rida under graviditeten? Typ dina egna tankar, hur din pojkvän/folk runt omkring tycker. Vet ju att det är så skilda åsikter om det där och jag har alltid i mitt huvud tänkt att jag självklart fortsätter rida så länge det funkar om jag blir gravid, men känns som att folk (icke-hästfolk såklart) har börjat få mig att tvivla på min egna åsikt om det.

Ska man dra det långt så är ”allt” mer eller mindre farligt. Farligt att åka bil, farligt att äta dålig mat/farligt att göra si och farligt att göra så. Så någonstans där i all röra får man nog själv hitta sin egna trygga punkt, vad man själv tror på och står för samt hålla fast vid den. Göra det som man själv tycker känns logiskt, bra och göra en generell riskbedömning. Min bedömning med att rida Winnie nu är att hon har aldrig i hela sitt liv stått på bakbenen, bockat eller stuckit iväg och jag bedömer chansen att hon skulle göra det som otroligt liten och därmed henne som väldigt säker. Men hade inte tagit emot några inridningshästar i detta skede. Sedan är det bara att fortsätta så länge man känner sig trygg och orädd i ridningen och därefter lägga av. För är du själv orolig så skapar du oro hos hästen.

Vad jag vet så finns det ingen i min närhet som har reagerat på något vis alls. Varken familj eller sambo. Däremot finns det alltid utomstående människor som har sin åsikt om att man inte ska rida som gravid som aldrig kan låta bli att påpeka det. Med utomstående så menar jag människor jag överhuvudtaget inte känner eller känner till, t.ex via sociala medier.

One thought on “Svar på fråga – Rida som gravid?

  1. Håller med dig helt och hållet! Jag red under båda mina graviditeter, med första ända till vecka 32 eller 33 och med andra till cirka vecka 28, då slutade jag mest för att hela kroppen sa ifrån och foglossningen gjorde så satans ont. Hade inga problem alls med första, men orkade helt enkelt inte riktigt ta mig till stallet. Ramlade även av med nummer 2 i magen i typ vecka 16, men då visste jag inte att jag var gravid ens. xD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.