Graviddagbok – v. 27 (26+0) – 22 september 2019

Då var det ny graviditetsvecka. Vi har klarat av hela 65,4% av graviditeten. Det är 97 dagar kvar och jag är i 6te månaden. Bebis i magen är ca 32 cm lång nu (vart får alla dessa 32cm plats undrar jag haha) och kommer väga drygt 1 kg i slutet av veckan.

Hon är fortsatt aktiv där inne, det är som att det bubblar omkring där ganska ordentligt emellanåt, både på morgonen och kvällen men ibland gör hon sig även påmind under dagarna. Jag mår fortsatt superbra, mycket kisspauser som behövs om dagarna haha. Ibland kan man verkligen känna hur det svider till och hon trycker en fot rakt ner i blåsan eller något i den stilen. Hade två dagar i veckan när Gosh (mammas hund) sov hos oss. Han är ju väldigt närgången när han ska sova och jag börjar märka av att min mage också blivit större så den behöver plats, men det förstår inte riktigt Gosh så jag sov ganska kasst dessa nätter för han låg mest i vägen överallt också och jag måste vrida och vända på mig hela tiden. Och i morse vaknade jag av kramp/sendrag i vaderna. Riktigt vidrig känsla vill jag lova haha. Gjorde riktigt ont innan det släppte. Hoppas verkligen det var en tillfällighet även om jag läst att det är vanligt under graviditeten. Magnesium ska tydligen hjälpa men det äter jag redan högdoserat. Glömde dock igår kväll så man vet ju aldrig.

Jag har hittat ett namn som jag gillar och som jag tror att H också kanske gillar, har inte riktigt fått något rakt svar där ännu men jag hoppas det går hem. Vi båda har jobbat mycket med människor, han i skolan och jag inom vården och skolan så vi har liksom träffat på SÅ mycket människor som man liksom kopplar samman på något vis och så vill man inte att sin egna ska heta samma. Men detta namnet känner varken han eller jag någon så det är ett starkt argument. Och så kom jag precis på ett mellannamn som jag tycker är så fint också om vi väljer att ha det. Jag själv heter Josefin i mellannamn och H har dubbla mellannamn.


Och på tal om att vi nämnde för små kläder igår. Det roliga när man går och kollar på kläder är liksom att det mesta är så kort så kort redan innan man är gravid. Men. Denna tröja… Den är min nya bostad utan tvekan. Kommer bo i den, så sjukt mysig, skön och lite stor. Precis som jag älskar till hösten och kylan <3 Och även byxorna är favvisar. Har i både svart och beige från Gina som jag har på mig mer eller mindre hela tiden. De sitter hur skönt och bra som helst trots att det inte är mammabyxor. Och nu när inga jeans passar längre utom mina ”mammajeans” så får jag helt enkelt vara tjatig och slita dessa med hälsan haha.

One thought on “Graviddagbok – v. 27 (26+0) – 22 september 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.