Vardagsrum in the making

En dag för några veckor sedan så slog det mig att jag ju vill ha naturnära färger i mitt hem. Helt plötsligt kändes det så solklart. Jag vill ha trä, naturmaterial, beiga toner och allt det där. Det kändes som jag helt plötsligt hittat mitt liksom. Därför var jag inte alls nöjd med hur jag hade det i vardagsrummet och det känns så bra att jag igår vinkade adjö till mina gamla soffor och gamla vardagsrumsmatta (där jag dessutom gjorde vinst på 1500 kr!). Jag ÄLSKAR min nya soffa. Den är perfekt på alla sätt och vis. Färgen, storleken, formen, komforten. Jag tycker verkligen det gjorde sig SÅ bra i vardagsrummet som liksom blev en enhet nu. Innan kändes det tomt och kalt, nu känns det mer bebott utan att det på något vis är trångt. Så här inne tänder jag alla ljus om kvällarna nu och kryper ner i soffan och bara njuter av att vara hemma!

Så såhär har vi det just nu.

– Ramarna bakom soffan ska upp så fort jag har lånat ett vattenpass, då blir det en tavelvägg där bakom. Väntar bara på utskrifterna som ska sitta där i också.

– Soffbordet/brickbordet är sålt och ska iväg. Sedan ska jag börja mäta och planera för byggandet av ett nytt soffbord. Ska se om jag kan hitta lite virke hos svärföräldrarna, annars blir det att köpa nytt. Ska i alla fall ha ett träbord i mörk bets där som vi själva snickrat ihop. Passar på att ta hjälp av pappa om några veckor med det.

– Ny matta hämtar jag förmodligen redan i morgon, jippi!

– Sedan önskar jag nya kuddfodral, någon fin pläd och nya gardiner. Tänker mig gardiner i mörk beige då jag vill få bort de mörkgråa där inne. Kuddfodralen jag har nu drog jag fram ur gömmorna tills vidare, men där tänker jag mig en blandning av beige och naturvitt sen. Och så gärna en fin pläd på det, typ som den här under!

Gardiner från Hemtex, perfekta i färgen ser de ut att vara. Sittpuffen från IKEA är inte heller så dum, hade gjort sig superbra här inne sen! Lite fina kuddfodral och sedan är det denna pläd från Lagerhaus som jag så, så gärna velat ha till soffan! Nästa projekt sen är vardagsrumsfönstret som är SÅ kalt och tråkigt just nu. Nya krukor och lite andra detaljer behövs där för att friska upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.