Tredje trimestern – kvällstankar

Jo men man känner ju verkligen att det börjar hända saker i kroppen på riktigt nu. Hon är en vilding där inne men nu känns det mest som att hon bökar runt i stället för dessa sparkarna som var så tydliga innan. Växer gör hon ju garanterat för nu börjar man märka att magen är i vägen och den liksom gör ont när man ändå försöker att göra allting och böja sig ner precis som vanligt. Jag är fortsatt pigg som bara den på morgonen och vaknar alltid innan klockan ringer vilket är väldigt tacksamt i detta mörker, regn och all blåst.

Fick en chock när jag kollade i min gravidapp igår eller när det var och det stod ”79 dagar kvar” och kände bara WHAT när hände det. Var ju maj nyss när allting uppdagades och över 200 dagar kvar till BF. Herregud känner jag bara, det är ju helt makalöst. Just nu bara springer veckorna iväg och på söndag går jag in i vecka 30 redan. Tänk att man räknar ner till något och ändå längtar på att veckorna ska gå men egentligen vet man inte vad man längtar efter eller vad det innebär. Sjukt märklig situation tycker jag ibland. Försöker visualisera mig som mamma med ett litet barn, men tanken känns fortfarande så otroligt avlägsen på något vis. Jag förstår ju också att det ger sig när det väl sker men just nu känns allting verkligen, verkligen avlägset. Ett helt nytt kapitel helt klart. Precis som det var när jag flyttade utomlands och det känns som en hel livstid sen… Livet bjuder på bra många överraskningar och vändningar, helt klart!

One thought on “Tredje trimestern – kvällstankar

  1. Det ser inte ut som att du gått upp så mycket i vikt förutom just där man ska gå upp? Magen alltså 😁 Vet kompisar som gått upp enorma mängder under sina graviditeter, visserligen är mycket vatten, men det kan inte vara roligt att plötsligt plussa på med typ 40 kilo på sin egen vikt. Du ser ju väldigt proportionerligt gravid ut om jag får säga så 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.