Vecka 34

Herregud vad händer med tiden, idag går jag alltså in i vecka 34 redan. Helt makalöst tycker jag, nu kan man ju verkligen säga att det börjar närma sig. Vi är alltså redan i mitten på november och inom 2 månader bör jag alltså vara mamma. Att jag är det om redan en månad/drygt en månad är liksom inte heller helt otänkbart. Svårt att riktigt ta på men på något sätt så börjar jag se fram emot allt som komma skall. Undra vad det är för liten krabat som bor inuti mig. Ibland på kvällarna kan det slå mig att vänta va, JAG är gravid. När/hur hände detta och att det fortfarande känns overkligt och konstigt. Man är liksom van att leva sitt liv på ett visst sätt men nu har allting varit helt annorlunda de senaste månaderna och jag har ännu inte vant mig vid tanken. Kanske.

Har haft sovmorgon hela helgen, SÅ skönt vill jag lova. Igår sov jag till 9, lämnade sängen vid 10, var i stallet från 11-12.30 kanske och sedan låg jag i soffan från 13 fram tills att jag la mig för natten med en powernap och mycket vila. Det jobbigaste just nu är hur jobbig kroppen känns. Hur ingenting är bekvämt och jag som har tendenser till restless legs i vanliga fall (kommer och går men är fruktansvärt jobbigt när det är som värst) uppskattar garanterat inte att detta fenomen är mer återkommande nu som gravid. Inte nog med att man inte kan hitta en bekväm position, när benen är jobbiga och man inte kan ligga still och måste röra på sig/flytta på sig hela tiden också… Nej usch. Även om jag ändå sover förhållandevis bra och är hyfsat pigg så blir det psykiskt påfrestande de stunderna..

Och för er som undrade om vart allting kommer från i babyhörnan så kommer här lite info.

Sänghimmeln är begagnad. Stjärnorna på sänghimmeln kommer från Wish. Printsen i ramarna kommer från Wish och ramarna från dollarstore. Sängmobilen som man skymtar i sänghimmeln kommer också från Wish. Stjärnkuddarna är från HM Home och den vita filten man skymtar är från Ullared och min älskade, ullfilt med får kommer från Klippan Yllefabrik. Fårskinnet är ekologiskt från Lammskinnsbutiken.se.

9 thoughts on “Vecka 34

 1. tips till restless legs, jag har det också. fick medicin mot det förra sommaren, underbart. tar bara en halv tablett och så är det borta. fick först gå och se om jag hade magnesium brist, kan bero på det också men de hade jag inte så fick en medicin istället. vet dock inte om det går att ta när man är gravid men kan vara värt att kolla upp 🙂

   1. Restless legs kan bero på järnbrist också, speciellt om besvären ökar på kvällen. Det är ju lätt att åtgärda med järntillskott alternativt järnrik kost om det inte är så långt gånget. Jag har själv haft järnbrist och det är inte kul, sov 11-12 timmar så fort jag fick chansen men var trots det alltid trött. Men jag kan tänka mig att du redan fått kolla upp järn under graviditeten eftersom det är ett så vanligt problem😊.

   2. Varför inte bara ta medicin och slippa besvären (så länge den inte påverkar grav. förstås)?? Medicin är ju utformad för att hjälpa oss…. Förstått det som att du använder KS som har betydligt större risker på foster än många av våra mediciner. Är inte med på tänket riktigt men alla gör som de själva vill såklart och fattar om man vill va naturlig etc. Tycker bar inte att det ena utesluter det andra, eller?

    1. För att jag inte tror på att kroppen är gjord för att stoppa en massa kemiska/kroppsfrämmande preparat i sig 😊 Det är min tro och det finns mycket att läsa om det om man är intresserad. Om andra väljer att göra annorlunda så är det deras val och inget jag lägger mig i 👍🏼

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.