Uppdatering: Wille!

Mer om Wille har jag förstått att vissa av er är nyfikna på. Han syns ju sällan här just på grund av att det är mamma som rider honom till vardags. Träningen flyter på som vanligt, han fungerar som en vanlig ridhäst hemma just nu och det har verkligen hänt massvis med honom. Men det har tagit fruktansvärt mycket tid och engagemang, om folk bara visste. Men mamma älskar ju denna häst och har varit otroligt tålmodig med honom. Han måste verkligen få den tid han behöver och även om han fyller 7 nu efter nyår så är han ju fortfarande låångt efter i sin utbildning både på grund av att han blev sent utbildad med också just för att han kräver all denna extra tid.

Nu har vi i alla fall hittat en ryttare som hoppar honom och de trivs superbra tillsammans. Känns verkligen så roligt. Han blir ju spänd i början med nya ryttare, men nu börjar han lära känna sin Ebba och det ser verkligen trevligt ut. Hon rider honom sådär okomplicerat och avslappnat som han kräver, där man liksom inte gör en affär av saker och ting. Tror det kommer bli jättebra med tiden. Jag vill ju själv kunna ta över och rida honom sen den dagen jag är i form för det och han har fått lite mer rutin för han har verkligen satt ordentliga spöken i min hjärna efter alla turer som unghäst… Så detta blir super just nu och det är roligt att följa utvecklingen!

Förhoppningsvis kan han få komma ut och debutera på tävlingsbanan till våren också. Känner jag honom rätt så lär han vara som en fiolsträng och man kommer verkligen få ta det sakta och i hans takt. Men någonstans får man ju börja. Han får åtminstone inte sånna idiotryck längre som han fick förr i tiden, det har mamma tränat bort med blod, svett, tårar samt någon avramling men framför allt mod! Så det ska bli spännande att fortsätta se hans utveckling framöver och stå på backen!

3 thoughts on “Uppdatering: Wille!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.