Namn till Lillan och mycket annat

Mycket har hänt sedan sist. Det största som hänt är att Lillan nu äntligen har fått en namn. Hon kommer att heta Lily. Precis som jag ville från början. När jag fick reda på att jag var gravid så kändes det så självklart att hon skulle heta Lily. H höll inte med mig i valet av namn och chansen att hon skulle få det var ungefär lika med 0. Sedan har vi diskuterat namn i all oändlighet utan att komma fram till någonting. Nu på slutet hade vi några kandidater men när han sedan säger ”Lily som du tyckte från början är ju faktiskt inte så tokigt” så fanns det ingen väg tillbaka för mig. Hoppet för Lily återuppstod och jag kunde inte släppa det och jag är så innerligt glad att H gick med på det också och tycker det känns bra. Det är verkligen det finaste namnet jag vet. Så nu är hon här hos oss, vår alldeles egna Lily.

Jag har också piggat på mig och är vanliga pigga Johanna igen. Så skönt att slippa yrsel, huvudvärk och feber! Det höll på att ta mitt allra sista tålamod i samband med en bebis som inte sov på nätterna. Nu mår jag toppen igen och L har sovit fantastiskt 3 nätter på raken vilket har varit helt underbart. Hoppas vi kan fortsätta hålla den rutinen! Hon är mycket mer vaken nu, vaken och nöjd längre stunder och kollar sig omkring och tycker det är roligt att vara med lite grann. Sen älskar hon att lyssna på musik, ännu hellre älskar hon att lyssna när pappa H sjunger för henne! Så fascinerad!

Nasse hålls igång av mamma nu, han ska börja fodras på och upp i riktigt bra kondis. Samtidigt sitter jag i full gång och planerar inför bruksprovet här med bebis som ska med, sambo, mamma, ponny. Vi ska ha boende, boxplats, någon som sköter stallet på hemmaplan. Nasse ska röntgas, gås igenom, anmälas med mera. Det är faktiskt på gång att hända nu. Evigt tacksam att Pontus ska visa honom åt mig! Så vi tränar stenhårt på hemmaplan nu. Ska även boka in löshoppning på andra ställen. Ja mycket som ska fixas. Sedan hitta någon som kanske bor runt Grevagården som är sugen på att fotografera lite grann!

8 thoughts on “Namn till Lillan och mycket annat

 1. Jag tror mammaliv med ”livets pussel” som många kallar det redan är inövat för oss som hästtjejer. Man är redan van att rodda runt mycket och ansvara över många delar. 🙂

  Fint namn ni valt, Lily! Det hade jag på vår lista också – om det skulle bli en flicka.

  Till våren kommer jag hjälpa en av mina bästa vänner att visa hennes 3-åring på unghästtest. Det ska bli skoj!
  Lycka till med era förberedelser!

 2. Grattis till er fina tjej? Vackert namn, det finaste namnet som finns, enligt mig. Min dotter heter också Lilly. Tack för en mysig blogg!

 3. Jag brukar hålla till vid Grevagården ganska mycket! Skövde är min hemstad så jag kan gärna ta mig dit om du behöver någon som fotograferar 🙂
  L.D Photographys på instagram 🙂

 4. Vackert namn på ett så underbart litet barn, jag tycker hon är S.Å S.Ö.T! ? Ett lite gammaldags namn ändå, finns namnet i släkten? (Måste såklart fråga)

  Roligt att din man lät namnet sjunka in och att han insåg att det var fint! Allting löser sig. ❤️

 5. Vad hade ni för rutin i den här åldern som gjorde att hon sov bra på nätterna? Och hur såg en bra natt ut. Sov hon hela eller matade du någon gång? Har en liten knodd själv och vill jättegärna ha tips! ?

  1. Hej! Jag hade inga som helst rutiner när hon var så liten. Hon fick sova och äta precis när hon ville, till slut nu när hon blev ca 6 månader så skaffade hon egna sovrutiner i princip. När hon var liten så vaknade hon och ville amma på nätterna. Vi samsov och liggammade (vet att det ej rekommenderas men det fungerade väldigt bra för oss) så jag fick min sömn och hon fick sin mat/närhet/trygghet 😀 Har alltid låtit henne sova och äta som hon vill och hon har alltid sovit bra på nätterna 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.