Svar på lite frågor

Undrar om det var du och din sambo med på sjukhuset eller om din mamma eller andra också var där eller kom dit?
Det var jag och min sambo och sedan hade jag anlitat en doula (googla om ni vill veta mer) så det kändes väldigt tryggt för mig och jag visste att min doula skulle hjälpa mig och stötta mig i födandet om det behövdes och hon visste hur jag ville ha allt. Nu klarade jag mig väldigt bra på egen hand och hon satt mest i bakgrunden. Evigt tacksam ändå och kunskapen jag fått av henne är ovärderlig. Hon åkte en stund efter Lily var född så då var det bara jag och H kvar och sedan stannade vi i 1,5 dygn på BB också.

Hade du skrivit i ditt förlossningsbrev att du ej ville ha smärtlindring? Sprack du eller fick några förlossningsskador?
Ja jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev att jag enbart ville ha naturlig smärtlindring. Nu kom inget av det på tal heller och jag kände inget behov av smärtlindring utan jag gick helt och hållet in i mig själv, fokuserade på min andning och tackade gudarna när värkarna var över och jag var helt öppen. Hade inte en endaste tanke på någon typ av smärtlindring. Det som gjorde ondast förutom värkarna i öppningsskedet var när huvudet skulle ut, där emellan när hon var på väg ner så kände jag ingenting speciellt. Undrade om hon någonsin skulle komma.

Jag fick en bristning grad 2 (på en skala av 4) och fick sys både utvändigt och invändigt. Då fick det bli lokalbedövning och då kände man ingenting när läkaren sydde. Efteråt har det gått väldigt bra med stygn och allt och jag har inte upplevt någon smärta vid toalettbesök eller något. Var av förklarliga skäl ganska jobbigt att sitta ner de första dagarna, ont i musklerna, ont efter stygnen när man satt mm.

Vad tyckte pappan om förlossningen?
Det får jag fråga honom, men han var lika förvånad som jag när hon dök upp där blöt och blodig.

Uttalas det typ Lilly eller med långa vokaler Li-ly?
Uttalas precis som Lilly 🙂

Vackert namn på ett så underbart litet barn, jag tycker hon är S.Å S.Ö.T! Ett lite gammaldags namn ändå, finns namnet i släkten? (Måste såklart fråga)
Inget släktnamn utan bara det namn som jag tycker är absolut finast. Så innerligt lycklig och glad att H också tycker det kändes bra. För mig har hon varit en Lily från det jag fick reda på att hon låg i min mage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.