Giftfria och ekologiska alternativ <3

Fått önskan att skriva lite om vad jag använder till Lily när det kommer till att jag vill ha ekologiskt och giftfritt. Jag tycker det är roligt att skriva om allt detta så jag tänker att jag börjar så smått och sedan kommer jag säkert fylla på med fler inlägg ju mer tiden går. För att börja med något så är jag noga med att allt som sitter närmst huden, som smörjs på huden eller som stoppas i munnen ska vara ekologiskt och giftfritt. Det vill säga kläder, krämer, tvålar, leksaker och så småningom även mat.

Newbies kläder är till exempel 100% ekologiska, stor tumme upp på det! Blöjor använder jag märket Naty som har ekologiska och giftfria. Kostar mer men är värt varenda öre tycker jag. Använder även deras våtservetter som även de självklart är dyrare men skulle aldrig använda några billigare sorter under några omständigheter. Men för det mesta kör jag torra servetter med ljummet vatten och kokosolja. Kokosolja har jag förövrigt också att smörja med om hon är torr, mot eventuellt skorv och i badvattnet. Kokosolja är mjukgörande men även antibakteriell! Naturligt och bra. Vid bad använder jag inget annat än kokosolja till henne och kommer inte använda schampo på länge, länge, länge. Så fort man börjar använda det så vänjer sig håret och så är man fast i den onda cirkeln. Skulle jag behöva smörja med något så letar jag bland märken som Weleda, Urtekram eller Burts bees. Finns hos jordklok.se eller bodystore.se. Blöjorna från Naty och servetterna finns på vissa City Gross, annars har jag hittat dem billigast på apotea och passade på att beställa när det var 20% på ett helt köp så då laddade jag upp! Använder även mycket tygblöjor från RetroPi som är supersmidiga och väldigt gulliga (ÄLSKAR dem!). Har ett stort paket i bambu och 2 stycken gjorda i hampa.

Leksaker har vi inte så mycket ännu men är ofta inne och kikar på ekobarn.se som har väldigt fina saker. Favoritmärket där är helt klart Liewood även om jag inte har något därifrån (ännu). Mycket saker gjorda i bland annat bambu där för att slippa all plast vilket jag inte ger så mycket för.

Och när det kommer till mat så är vi inte riktigt där ännu. Jag helammar vilket är väldigt viktigt för mig. Jag är helt övertygad om att det är det bästa för barnet och är innerligt glad och tacksam att det fungerat felfritt från start för oss. Vi kommer fortsätta med helamning tills hon är i alla fall 6 månader, sedan blir det matintroduktion och då hemmalagad utan tillsatser och ekologiskt. Kommer rata all köpemat. Sedan är planen att fortsätta amma åtminstone de 2 år som WHO rekommenderar då det är bra för barnets hälsa, immunförsvar och trygghet.

4 thoughts on “Giftfria och ekologiska alternativ <3

    1. Hur menar du med stor överdrift? 🙂 Jag tycker inte att detta ”levnadssätt” på något vis är jobbigare än vanligt, varför ska man inte kunna välja detta i livet utan att det ska vara konstigt eller överdrift? Sedan är jag väl inte 100% nitisk gällande exakt allt, men jag försöker i den mån jag kan till fullo 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.