Strålningsfritt?

Förutom en ekologisk och giftfri vardag (till största del, har fortfarande mycket att lära) så väljer jag även en strålningsfri vardag. Och vad innebär detta? Först så innebar det att jag tackade nej till alla ultraljud utom rutinultraljudet, inte ville att de skulle lyssna elektroniskt på hennes hjärtslag på MVC och inte köra CTG-kurva mer än nödvändigt. Det innebär att jag inte använder mobiltelefonen nära Lily, att jag stänger av W-Fi:t när jag inte använder det eller ännu hellre kör internet via kabel. För min egen del så pratar jag inte i telefon med telefonen mot örat utan för det mesta med högtalartelefon eller headset för att minska strålningen. Jag använder inga andningslarm till Lily (har förvisso aldrig varit orolig för att hon ska sluta andas heller så…) då de sänder ut strålning och så använder jag ingen övervakning/babyvakt till henne heller pga strålningen. Det är lite småsaker gällande detta. Finns massa bra information hos Strålskyddsstiftelsen.

Läs också – Vad föräldrar bör veta om trådlös teknik

I övrigt så kommer Lily inte få sitta och leka med mobil och surfplatta när hon blir större. Eventuellt när hon är äldre med lärorika program och gärna med en strålningsreducerande filt eller liknande emellan. Finns bl.a hos Happiears. Däremot så kommer vi spendera mycket tid utomhus, i naturen, i stallet och hitta på massa andra saker som inte innefattar skärmar. Det tror jag stenhårt på!

One thought on “Strålningsfritt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.