25.4

66,5 cm lång och knappt 7000 gram när hon var 3 månader och 3 veckor den lilla damen. Hon verkar ha väldigt långa ryttarben minsann 😉 Förutom att hon växer så det knakar så hittade hon även sina fötter förra veckan och snart har hon de i munnen också. Vi har senaste veckan börjat ligga ännu mer på mage för att träna styrka och allt. Vi är säkert uppe i 1,5h om dagen nu och det märks så stor skillnad i hennes styrka. Och hon gör många försök till att krypa/åla dagligen men det lär vi ju få vänta med ett bra tag till i alla fall. Hon bär storlek 68 i kläder och jag har även tjuvstartat med några plagg i 74 där jag får vika upp armar och ben en gång. Men dessa storlekar räknar jag med att hon kommer ha över hela sommaren och en bra bit in på hösten också, men vi får väl se. I övrigt så fortsätter hon att sova som en prinsessa på nätterna, följer alla sina kurvor väldigt fint och är väldigt glad och framförallt väldigt sprallig. Händer och ben far och flyger överallt under hennes vakna timmar, aktiv deluxe!

Jag har börjat grotta ner mig i roliga kokböcker som fokuserar på recept utan gluten, socker och mejeriprodukter. Om drygt 2 månader är det dags för matintroduktion för Lily om hon känns redo för det, jag har börjat läsa in mig på BLW som i praktiken innebär att man hoppar över stadiet där de blir matade med puré och i stället får börja utforska och äta mat på egen hand direkt från start.

Har till exempel lyckats hitta en god frukost som kräsna jag gillar och som inte bara smakar bark! Riktigt gott är det, man kan skriva till mig på Instagram om man vill ha receptet. Det kommer från Food Pharmacys kokbok, hittat massa roliga recept där!

4 thoughts on “25.4

 1. Jag gillar food pharmacy, eller gjorde åtminstone nu är jag faktiskt inte lika säker. Det verkar som att flera av deras ”fakta” inte alltid stämmer.. Däribland att gluten skulle vara skadligt för andra än de med celiaki.
  Hur kommer det sig att du vill undvika det för ditt barn? Är alltså genuint nyfiken på dina tankar och vad du baserar det på!
  Länkar till en artikel som kritiserar ett inlägg på food pharmacys blogg och även läkaren de har använt sig mycket av i expertutlåtanden. Han är alltså kirurg egentligen, inte dietist.
  Menar inte det här som kritik mot dig! Vill bara visa andra sidan av myntet så att säga
  https://ww
  w.google.com/amp/s/traningslara.se/stig-bengmark-och-mer-pahitt-om-gluten-och-vete/%3famp

  1. Många går omkring och är överkänsliga/intoleranta mot gluten utan att veta om det, detta i sin tur bidrar till andra sjukdomar. Om vi kollar oss omkring så är samhället fullt av sjuka människor idag, någonstans finns ju en grund till detta. Gluten skulle kunna vara ett i många fall, andra saker grunden i andra fall. Oavsett vad så ser jag inga som helst hälsofördelar med gluten och väljer hälsosammare alternativ för oss.

 2. Hej vill du utveckla hur du tänker kring att bara ge mat som inte innehåller gluten, mejeriprodukter och socker till din dotter? Det är så jag tolkar det iaf. Är nyfiken på hur du tänker så jag anser att små barn (barn generellt) ska ha all typ av mat om det inte ger besvär. Socker kan jag förstå, men gluten och mejeriprodukter förstår jag inte.

  1. För att jag inte ser några som helst hälsofördelar med att äta gluten/mejeriprodukter. Däremot så vet jag många som mår väldigt mycket bättre och blir av med diverse besvär efter uteslutning av gluten och mejeri. Vi människor är inte gjorda för att dricka kossans mjölk och den innehåller bl.a många hormoner som vi inte är avsedda att förtära. Finns en väldigt bra bok som heter ”Nya gluten och mjölk” där man kan hitta mycket studier och annat kring både gluten och mjölk. Angående gluten så är det många som idag går runt och är överkänsliga/intoleranta mot gluten utan att veta om det, detta i sin tur kan övergå till andra tråkiga sjukdomar. Hos barn tar det dessutom flera år att utveckla matsmältningssystemet helt och hållet samt för vissa enzymer att bildas som t.ex kolhydratenzymet som bryter ner spannmål. Så för mig/oss är inte valet speciellt svårt när jag läst på allt som jag gjort och när jag själv både sett och känt hur mycket bättre jag mår 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.