Mål med Nasse

Vill börja med att poängtera att detta är mål, det är alltså något vi strävar efter att uppnå. Inte något som ska uppnås till bekostnad av Nasses hälsa eller välmående på något vis. Dock upplever jag honom som väldigt lugn och cool i grund och botten i sin personlighet, det gör alltid allting lite lättare. Hade han varit stressad så hade han säkerligen behövt mer tid och då hade inte nedanstående mål passat in i hans liv. Men nu tror jag att detta kommer att göra det.

3-årstest – September 2020: Första anhalten eftersom avelsvärderingen ställdes in. Vår första bedömning på exteriör, gångarter och löshoppning. Vi får hoppas han vill visa upp sig från sin bästa sida för då har han alla kvaliteter att få bra poäng tror jag!

Senare under hösten är det fortsatt grundutbildning samt inhoppning som står på schemat, varvat med både småvilor och längre vilor för att avsluta året med helvila ett par veckor! Framåt tidig vår sen tänker jag att han ska vara såpass stadig och stabil att man ska kunna åka iväg på öppen bana/P&J’s och förbereda inför tävlingsdebut.

Avelsvärdering/Bruksprov – Mars 2021: Vi ger det ett nytt försök. Eftersom han är 4 så ska han avlägga ridprov, hoppas och testas under testryttare!

Ungponny-SM dressyr – augusti 2021: Siktet inställt på ungponny-SM i dressyr som första anhalt. Hoppningen kommer därför att komma lite i skymundan rent tävlingsmässigt under våren för att preppa och kvala i dressyren. Har redan nu pratat med en vuxen, liten ryttare om att debutera honom när det är dags. Vem som rider på SM som är i rätt ålder får vi se, har ännu tid att fundera.

Kvalitetsbedömning 2021: Ridprov, löshoppning och exteriör.

Detta är väl det som ligger ett år framåt i tiden. Därefter tänker jag ungponny-SM i hoppning och dressyr som prioriteringar. Vill att han ska kunna gå allt som han är mogen och redo för både hoppning och dressyr. Längre fram sen är tanken att han ska kunna gå lite fälttävlan också, men det är långt borta i periferin just nu. En sak i taget. Längtar så tills tävlingarna drar igång igen nästa år (om de drar igång igen…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.