Svar på fråga

Intrycket jag fått efter att ha följt din blogg och insta i många år är att det varit en hel del jobb med Wille, oväntat mycket kanske. Hur känner du idag inför att köpa hästar osedda från utlandet? Absolut inte för att jag är emot det, jag har själv köpt från Tyskland via video, men har allt jobb med Wille förändrat dina tankar kring import i framtiden? Det vore intressant att höra dina tankar, som med allt man köper via nätet så vet man ju inte vad man får förrän man har det i handen.

Ja den som visste hur mycket tid mamma lagt ner på Wille… Det går inte ens att föreställa sig faktiskt. Köper man en häst med den stammen från Holland så fattar man ju att det är något som inte är 100, vi hade dock kanske inte räknat med att det skulle vara så här galet som det varit med honom. MEN. Han har lärt både mig och mamma så mycket så det är inte klokt. Och han hittade någon som gav honom en chans på riktigt, där han får vara den Wille han är. Hade Wille hamnat fel så hade han förmodligen varit skjuten för länge sen. Sorgligt men sant tror jag. Eller vandrat runt som problemhäst. Men han var uppriktigt farlig tidigare. Med den kunskapen vi fått med Wille känner jag mig nästan mer säker på att importera i framtiden om det skulle vara så, (hehe) för det känns som att ingenting är omöjligt. Men det gäller att ha tålamod och backa bandet, inte ha för bråttom. Men ja, som du säger. Man vet inte vad man får fören det är här.

Chaboukie (min förra D-ponny) skulle ju kunna ridas av barn. Det stämde ju inte riktigt om man säger så. Vi lyckades träffa in 2 knäppgökar från samma försäljningsstall, men jag vet många som köpt därifrån och fått fullt fungerande hästar också. Vet inte varför vi dras till the lunatics. Tur Nasse väger upp nu och är enklast i världen med allt och inte sticker ut på något vis, mer än att han är snygg hehe.

En av Willes försäljningsbilder. 3-årig oinriden hingst. Liten, tanig och såg ut som en förvuxen ponny när han klev av lastbilen hemma i Sverige.

2 löshoppningsbilder efter att ha kommit till oss i Sverige. Kan berätta lite smått och gott som hänt under åren någon gång vid intresse. Mamma har alltid önskat sig en superkänslig häst, här fick hon honom. Som ett brev på posten. Man får vara försiktig med vad man önskar sig. Law of attraction 😉

4 thoughts on “Svar på fråga

  1. Skulle jättegärna ha ett mer ingående inlägg om Willes problem, åren som gått och hur ni jobbat med honom och hans svårigheter!

  2. Tack så jättemycket för svar! Vill gärna veta mer om honom också, väldigt intressant och man lär sig alltid något. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.