Mat och bak

Gör försök nummer 1 till mjölkfri Ris a la Malta, just nu står gröten och puttrar på spisen så får vi se om det blir hiss eller diss när den är klar senare. Till middag blev det ris- och fröbollar i tomtatsås med kryddor. Riktigt, riktigt gott blev det faktiskt. Tidigare i veckan gjorde jag vegetarisk thaigryta, fläskpannkaka, hemmagjorda fluffiga frallor mm. Ja det har ändå blivit en del senaste veckan. Andra satsen frallor blev dock skit när jag försökte göra om i receptet så går tillbaka till grunden och försöker igen någon dag! Med bakningen har jag legat lite i lä. Gjorde kladdkaksmuffins i fredags som jag hade chokladkräm och frystorkade hallon på. De åkte ner snabbt vill jag lova. Sedan dess har det varit lugnt. Vet inte vad jag är sugen på, förutom snickers som är beroendeframkallande.

De flesta recepten ligger på min instagram (johannagrantcom) för den som inte kan vänta med att de eventuellt kommer upp här. Ofta utgår jag från någon annans recept men gör nästan alltid om det med min egen touch för att det ska falla mig ännu mer i smaken.

Så fort jag får tag på Medjooldadlar igen så ska jag göra egen kolasås att ha i mina chokladpraliner som ni ser här ovan. Kolafyllningen i dem är Kung Markattas veganska kolatopping och så lite flingsalt (perfekta kombon!). Men hemmagjord kolasås är 10 gånger bättre!

Eller denna kanelcheesecaken som är mjölk och glutenfri. Alltså. SÅ god! Inte fått upp den på Instagram dock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.