Lite om 3-års

Nasse hoppade hem 8-9 i gårdagens löshoppning med kommentaren ”Mycket god” på samarbetsvilja, uppmärksamhet och förtroende (9 poäng). Tacksamt får man säga. Vet om att han inte har 100% teknik men han har i alla fall 100% vilja och huvud. Det tycker jag är viktigast. Han är rapp i benen, hoppar oavsett om han kommer stort eller nära och löser alla situationer som uppstår. Igår var han rätt hetsig och springig, så han for mest igenom hindren i en väldans fart i stället för att försöka ta sig lite tid att ta sig an hindren lite mer koncentrerat. Från mig får han dock guldstjärna i uppförande på nytt ställe (typ aldrig varit hemifrån), med hästar i rörelse och hingstar, ston, ja allt. Och ändå går han bara omkring och gör det man ber om. Inte mycket skrik alls och respekt för mig som ledare.

Exteriört och gångartsmässigt var inget att hänga i julgranen. Där får jag ta nya tag när jag kollat upp vad det är som stör honom bak. Har mina aningar så ska checka vad det kan vara. Han rörde sig alltså ojämt bak vilket påverkade hela honom negativt och fick neddrag på samtliga gångarspoäng samt extremiteter/rörelsernas korrekthet vilket är fullt förståeligt. Så där hoppas jag kunna hämta hem lite mer poäng i framtiden. Han fick 7 på typ och 7 på huvud, hals, bål vilket var tråkigt såklart, trots det okej kritik. Stod inte så mycket negativt så svårt att veta vad det är man hade velat ha för högre poäng.

Så först väntar lite lugnt. Hade massör inbokat sedan tidigare. Hon kände inga konstigheter. Jag tror det är något tillfälligt som uppstått nu bara de senaste dagarna. En sträckning eller vad som helst. Så jag ska kika på honom kommande vecka och se samt ringa ut min Equiterapeut som jag haft till de andra hästarna men aldrig till Nasse. Hon är super! Hon behandlade Wille för 1,5v sedan och han hade tydligen hoppat som en superstjärna nu i helgen. Ridbar, lätt från marken, luftat högt över hindren och visat det där som vi vet bor i honom. Häftigt! Jag missade det tyvärr.

4 thoughts on “Lite om 3-års

  1. Tråkigt när hästen inte är på topp när det väl gäller, men det är ju så det är med hästar tyvärr. Tycker han är en riktigt fin häst och så fint tränad! Nyfiken på vad han fick för poäng på gångarterna? Var kritiken ”bara” att han var ojämn bak?

    1. Ja enda kritiken han fick på extremiteter + gångarter var ”oregelbunden bak”. Hovslagare ute i veckan som konstaterade att han förmodligen trampat på något och fläkt upp sin hov som har haft problem med röta efter den blöta vintern och våren. Synd, men inte så mycket att göra än att komma igen.

  2. Vilka fina hopp-poäng 🙂 Sen exteriör- och gångartspoängen tänker jag är som de är -det är ju väldigt kopplat till dagsformen. Treåringarna är ju lite svåra eftersom de kan dra iväg i nån ny fas lite plötsligt och tappa både gång och utseende. Sen om han är ojämn är det ju något att kika på såklart, precis som du skriver, men exteriören var bara inte mest fördelaktig just nu – men han kanske såg annorlunda ut för ett par veckor sen liksom.

    har också en treåring (men SWB) och han ändras hela tiden. Han är av mindre modell, men när han går in i växtfas så brukar jag se det på att galoppkvalitén blir sämre. Ibland är han skitsnygg och har ett så fint ”flyt” i hela exteriören – och två veckor senare ser han inte alls ut så längre :p
    Blev inget treårs för oss tyvärr pga en vriden sko och sömtramp (gips, boxvila, hovböld…) men satsar på fyraårs!

    1. Ja nä om du läser kommentar här bredvid så ser du att hovslagaren fick komma ut. Förhoppningsvis ska vi få ordning på allt nu under hösten men han ligger ju redan ”efter” i utbildning så vi får ta allt i hans takt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.