BLOGG

Tillbakablick

Sitter och kollar tillbaka på alla filmer och bilder från både Tyskland och Bulgarien. Snacka om att livet ändrats på sig. Min allra största dröm var att jobba med hästar på heltid, men det tog knäcken på mig och det kan jag känna av än idag emellanåt även om det blivit bättre. Viljan, orken och motivationen tog ju främst stryk såklart. Och det tog ett bra tag att acceptera att min allra största dröm inte längre var det och att ta reda på vem jag var i stället och vad jag ville i livet. Men just själva ridningen och att utveckla hästar var liksom mitt bränsle i livet, det som gav mig en sån där fruktansvärd kick!

I somras var jag inne på att starta igång eget med hästar fast här på hemmaplan men blåste av det då jag fick så mycket jobb på annat håll ändå som jag trivs otroligt bra med. Men jag tänker nog ändå att nu när vi går mot rätt tider på året så kommer jag ta emot en och annan häst emellanåt bara för att det är så otroligt roligt. Och om Showman säljs och Nasse åker på hingstbete så står jag ju annars där utan något att pyssla med.

Och att utveckla just hästar, numera ponnyer är ju fantastiskt roligt när man väl tänker efter!

2019. sunday.

Efter tjat från nära och kära så var det väl dags att kika in här igen. Det har ju dessutom hunnit att bli ett nytt år. Wille har blivit 6 år gammal och han har redan varit 3 år i vår ägo! Showman blir 4 år gammal och jag ska boka in en tid för mätning av honom om en månad så vi kan ut och hoppa på tävling sen efter det! Nasse blir 2 år och han är nog den som blir mest spännande att följa detta år, främst för att han utvecklas så mycket i kroppen just nu och har en hel del kvar att växa innan han nått den höjd jag beräknat honom till att bli (ca 145). Just nu är han väldigt snygg i kroppen trots lurvig och ojämn, but still!

Nasse har börjat skolan så smått för att ha lite pli på honom nu innan han nog blir hingst på riktigt till våren/sommaren. Han är ju rent generellt väldigt, väldigt trevlig, lugn och okomplicerad. Har kaxat sig i någon period till och från men inte mer än så. I övrigt är han ju med på allt och är förmodligen en av de tryggaste och coolaste hästarna jag ägt!

Showman har börjat joggas igång igen efter en vintervila. Han har ju haft en otroligt lugn höst efter 3-årstestet med vila och sedan en väldigt lugn träningsperiod med enbart ett par få träningspass där han bland annat hoppades in och började skutta banor. Nu ska han igång och stärkas lite mer intensivt tänker jag, få lite kontinuitet i det hela och stärka honom och se till att han blir stadig. För sedan ska han ju säljas, helst redan i vår (mars, april, maj?)

Det är synd att jag inte känner att jag har ekonomisk möjlighet att behålla honom längre för det är en sådan genomtrevlig och fin ponny. Så otroligt välbalanserad, rätt i huvudet och kommer lämpa sig såväl till dressyr som hoppning för den som väljer att köpa honom! Förövrigt så säljs han till otroligt bra pris till rätt hem om någon vet någon som letar!

Off

Showman har lite julvila efter en ganska lågintensiv period där han gått från klarhet till klarhet. Han är ju otroligt balanserad och stark i sig själv redan nu så har inte funnit någon anledning att stressa med honom, dessutom inhoppad och otroligt fin att rida just nu med stöd på båda tyglarna, formar sig runt skänkeln och flyttar även i sidled. Och eftersom att han har så lätt för sig och är så snabblärd så vill jag verkligen att han ska få pausa mellan varven, ser absolut ingen anledning att stressa med en 3-åring som har lärt sig så otroligt mycket dessa 8 månader han varit hos mig. Han kunde liksom ingenting när han kom, inte ens gå i grimma och grimskaft i princip. Så ett välförtjänt jullov inte långt efter höstlovet så är vi redo igen efter i januari!

Mätning ska bokas in i början på februari, ska bli mycket spännande men är helt övertygad om att han mäts in som C-ponny, någonstans runt 139-140 och är också helt övertygad om att han stannar där. Han är ju väldigt färdig och de blir ofta färdiga tidiga i denna storlek upplever jag, så har det alltid varit med mina tidigare i alla fall.

Sedan är det bara att börja komma iväg och hoppa banor i nya ridhus, åka på P&J och sikta in sig på tävlingsdebut till våren. Ska även kika på lite dressyrtävlingar sen till honom och hyra in en pilot så jag kan få stå på marken och njuta lite hade jag tänkt!

Den lille däremot, han som snart blir 2, han får gärna växa till sig lite under våren, han har en hel del kvar innan han är uppe i den höjd jag uppskattat honom till, men med tanke på att han såg ut som här under för ett år sedan så finns det väl hopp. 7 månader gammal och betydligt större än morsan..! Sedan har han växt flera cm även under det senaste halvåret!

Ett år till

Livet är ändå bra märkligt. Hade någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle spela fotboll igen så hade jag nog inte trott på det även om jag haft en inre önskan om det. Hade någon sagt att jag efter mycket om och men och många ponnyer senare skulle få tag på en sådan bra ponny som Showman så hade jag nog heller inte trott på det. Eller om någon sagt till mig att jag skulle bo i Skåne för en 6-7 år sedan när jag gick med Evelina på Lunds gator på väg till fest.

Så nu kan man ju bara fantisera och försöka föreställa sig vart man är om ett år i stället. Vilka hästar man har i ens ägo. Hur det har gått med fotbollen. Om man bor kvar här eller har flyttat på sig (igen haha). Vilka människor man har i sitt liv. Vad man jobbar med och under vilka konstellationer. Jag det finns mycket som kan hända! Man kanske skulle börja sammanställa sitt gångna år varje gång det blir december eller nyår så har man att kolla tillbaka på när man blir äldre i framtiden.

Bloppis

Vid intresse – johannagrant@hotmail.com. Täcket kostar 149 kr att skicka. Kan hämtas i Hörby eller levereras enligt överenskommelse i Hörby.

Kingsland ylletäcke. Brunt. 125 cm. Superfint och härligt täcke i superbra skick! 550 kr vid upphämtning – 700 med frakt!

Säljer också min Horsepilotjacka! Underbar jacka med ett nypris på 3900 kronor! Ännu ett exklusivt och ovanligt märke i Sverige. Storlek small, använd 1 säsong och i superskick! 1500 kr! Frakt 58.

Onsdag

Skåne bjuder på fantastiskt vinterväder med frost och solsken. Jag ska pälsa på mig allt jag kan trots att det ändå är relativt varmt här i jämförelse med övriga landet och bege mig till stallet för att tampas med frusna vattenbaljor och hästbajsar! Någon träning blir det garanterat inte ikväll för jag är dunderförkyld, i stället blir det nog att kika förbi en snabbis med kameran och fixa något potentiellt till lagets instagram och sociala medier, sådant som jag tycker är kul! Avslutar sedan dagen i stallet igen en stund innan jag får köra hem och tina i en alldeles för varm dusch.

Helgen bjuder på fotbollsträning inomhus, glöggmingel med trevligt folk samt julbord på söndag. Det är tydligen den tiden på året igen, jag glider glatt med för jag gillar julmat. Men ska jag vara ärlig så gillar jag även julen mer och mer, om det är Danais förtjänst eller om det är H’s förtjänst vet jag dock ej, kanske bådas.

Kameran kanske får hänga med en snabbis till stallet så man får klicka någonting nytt och fint i det fina vädret också!

Söndag

Denna kyla kommer ta kol på mig förr eller senare. Just nu känns livet lite upp och ner men det mesta brukar ju lösa sig till slut. Showman ska nog få sig ett ridpass i ridhuset, jag ska byta till vinterdäck på bilen och sedan ska jag försöka mig på att träna fotboll ikväll om benen känner att de är redo för det nu efter en paus.

Showman ska få sig ett till hoppass i veckan där vi ökar svårighetsgraden ytterligare lite till, tänker att han ska kunna hoppa en liten bana som är något högre än nedgrävda bommar innan han får på sin nästa semester. Och att han hinner utvecklas lite mer i ridningen även om det har gått i rekordfart! Från att inte ha gått att styra till att styra runt en liten bana, komma ut i hörnen, landa i rätt galopp/byta galopp. Ja han är makalös i mitt tycke. Så balanserad och har så enkelt för sig! Vi ska bara fila lite på det där med att styra, komma ut i hörnen, ta stöd på 2 tyglar och övergångar (han tror vi ska tvärnita varje gång vi ska sakta av just nu) sedan har han helt klart förtjänat en härlig vintervila!

Därefter får vi starta upp nästa år med att mäta honom (maxad C) och sedan börja kika på P&J och tävlingar till våren, HUR KUL? Äntligen! Nästa gång blir det en äldre häst helt klart hehe.

Film på Showman

Här har vi lite film på gårdagens skördade framgångar. Detta är vad jag älskar med unghästar, hur de tar nya milkliv varje gång man har ridit eller hittat på något och bara förstår grejen man ber om! Nu tuffar vi på ett par veckor till innan vi tar jullov, snacka om att han har haft ett lugnt år. En av alla positiva saker med att vara lättlärd och arbetsvillig!

Tycker det är så kul hur han har tagit sig så fort med styrningen, komma ut i hörnen, att han börjar landa i rätt galopp men annars faktiskt byter helt naturligt!

Inhoppning – Check

Idag har Showman fått hoppa uppsuttet igen! Vi hade ytterligare ett kanonpass tidigare i veckan där han passade på att springa av sig en sko igen, han har rätt så okej övertramp den där lilla och i galoppen när han släpper till så blir det nog lite väl bra emellanåt, trots boots. Men vi fick tag på snäll hovis som kunde slå på den igår eller i måndags eller när det nu var och idag blev det lite hoppning för lilleman! En enkel bana med oxrar, räcken och vattenmatta. Lite vingligt till en början men hur fint och trevligt som helst ändå! Tuffar enkelt runt, kliver över vattnet (efter vattenmatteträningen för hand så bryr han sig inte alls om den) och kommer ut fint i hörnet. För någon vecka sedan var han inte speciellt styrbar med volter och snett igenom men nu förstår han precis! Otroligt roligt! Nästa gång spökar vi ut det ytterligare med plank, ifyllnader och annat jag kan hitta!

Skulle trava över 3 bommar som låg på varandra häromdagen, Showman tyckte det var superläskigt och sköt iväg som en kanonkula i luften med SÅ SÅ mycket rygg, sådan otur att jag inte filmade dock. Trodde bara han skulle travar över som ingenting ju… Vänta ni bara, det finns mycket att se i framtiden hos den lille!

Film från idag kommer, så länge får ni hålla till godo med denna bild på Wille som jag helklippte idag. Stod som en staty. Han ser så rolig ut runt ögonen, men det gick verkligen inte att kapa mer hår just där utan han ser ut sån, precis som vid mulen haha!

Update; Onsdag

Hektiskt vecka more or less, allting avlöser varandra men jag känner ändå att jag har bra koll på läget och inte stressar. Och när det känns så så trivs jag super med tillvaron! Kort fotbollsträning för min del som fick gå av pga ont i benen, tänker att det nog ger med sig med lite vila i alla fall. Hästarna har kommit lite i skymundan dessa dagar när jag mest stapplat fram men i morgon kväll efter jobbet så tänker jag att Showman ska få lite arbete! Samma sak på fredag.

Nu väntas det jobb varje dag fram tills onsdag åtminstone men någon dag till helgen hoppas jag kunna få lite nya fina bilder hit åtminstone!

Så länge kan ni få kika på hur fin Showman är i sitt nyaste täcke från Wiking Horsepower! Perfekt när kylan kommer nu och de blir svettiga då det nämligen absorberar bort fukten och värmer på samma gång, supersmart! Ska bli kul att testa!

Livet är i rullning

Kassa leder redan innan träningen men inte känns de bättre efter träningen, då tar jag ändå hand om mig så gott jag bara kan. Hoppas innerligt att det enbart har att göra med att jag är ovan vid påfrestningen, för mina knän som annars kan spöka emellanåt känns super hittills så det är ju fantastiskt! Snacka om att det känns som att livet verkligen är i rullning, Showman går super, jag har efter många års saknad av fotboll äntligen börjat spela igen och det känns bara så, så, så kul!

I morgon står det jobb på schemat från 07.45-13.15, sedan ska jag skicka några paket, rida Showman och försöka planera och strukturera upp resten av veckan! Den innebär en del jobb, fotbollsträning, ett litet äventyr som kanske kan leda till lite roliga saker, klippa hästar, rida Showman och så vidare!

Dagens titt på SM var i alla fall otroligt inspirerande och motiverande. Jag hade lust att bara tuta hem till stallet igen och rida allt jag har att rida på inklusive Wille. Jag kanske skulle ta och stjäla honom nu lagom tills mamma har lagt ner både flera 100 timmar men också flera 1000 på honom, hehehe… Han får helt enkelt bli min hoppehäst sen varesig han vill eller inte 😉

Finbesök!

Eftersom att min kära bästa vän Danai ändå var ute och körde i landet så passade hon på att ”svänga förbi” Skåne och hälsa på mig i helgen, vilket underbart beslut! Särskilt med tanke på att hon körde 3,5h extra ner hit bara för att hälsa på mig och nu har nästan 70 mil hem i morgon när hon pyser igen! Idag blir det en sväng till Helsingborg för att kolla på SM-finalerna för YR och seniorer, lite motivation och inspiration är väl aldrig fel så här mitt i november med pissväder även om jag tröttnar otroligt snabbt på att kolla på hästtävlingar haha.. hehe. Om inte annat lite bästishäng på något ställe förutom soffan med en chipspåse, inte fel trots allt!

Showman har en välförtjänt hagdag idag i alla fall! Och Nasse har alltid välförtjänta hagdagar. Han går ihop med Wille nu och de har det toppen tillsammans! Bästa med Nasse är att han är så cool med allt och dessutom har vi vant honom (och alla andra hästar vi har) att man kan gå ensam och vara ensam kvar ute utan att världen går samman fullständigt. Vad skönt det är med självständiga hästar som inte är bundna till sina kompisar sådär överdrivet mycket.

Hoppfilm med Showman – första gången med ryttare!

På gårdagens schema stod cavaletti och små kryss på schemat för Lilleman som skötte sig ypperligt. Snällt travade och galopperade han över det jag bad om och om ett par dagar får han skutta runt en minibana tänkte jag, fortfarande gör vi ju det på främst långa tyglar men det gör ju ingenting. Han ska bara tänka framåt, hålla rytmen och lösa problemen som eventuellt uppstår. Ingen stress, ingen press och bara avslappnat. I takt med att jag mer och mer börjar samla tyglarna i ridningen så kommer jag även ta med mig det över till hoppningen såklart men just nu är vi inte där ännu!

Tänker mig att det blir mycket bommar och småhinder nu framöver så att det blir rutin och att han verkligen hajar grejen! Om en månad är det tänkt att han ska få vila igen, just nu rids han ju inte speciellt mycket och snappar dessutom upp allting väldigt fort men snart är han 4 och då får vi börja spana in tävlingar!

Att vänja sin häst vid läskiga saker

Nu ska jag verkligen vässa hjärnan och försöka få ut det jag vill förmedla i ord på rätt vis. Det handlar i alla fall om hur vi tänker (numera) när vi har en häst som är rädd för något eller reagerar på något och hur vi själva ska agera för att få bästa önskat resultat. Både Wille och Showman är ju den typ av häst som är väldigt känslig, hoppar till för saker, reagerar och är åt det explosiva hållet (Wille har ju dessutom varit superextrem) men man kan verkligen träna bort vad som helst med rätt metoder, det har vi verkligen fått lära oss detta år! Showman som var i princip ohanterad när han klev av från transporten i våras, och Willes resa som har varit supermegalång kantad av uppgivenhet, hopplöshet och rädsla. Att numera kunna känna att inget problem är för stort eller svårt att lösa ger hela hästägandet en ny dimension som man aldrig riktigt stött på innan, det är verkligen en häftig känsla!

Hur tänker man nu då, om man till exempel har en häst som är svinrädd för ett hörn i ridhuset eller som fullständigt vägrar gå i närheten av en vattenmatta?
Jag vill tro att det vanligaste om en häst reagerar för något är att man låter den bli spooky och sedan undviker det farliga i största möjliga mån för att inte göra någon affär av det och för att man inte orkar antingen förstöra ett helt ridpass på grund av det eller för att man helt enkelt inte orkar ta itu med problemet för man vet att det blir likadant nästa gång man rider. Och vad händer när hästen blir rädd och vi lägger ner det och går därifrån? Jo den lär sig att om den hoppar till och blir rädd så kommer vi rädda den och ta bort den från problemet. Och det kommer den lära sig fort. Det vill säga, vi förstärker beteendet.

Hur ska man då i stället tänka om ens häst alltid blir spooky i det läskiga hörnet? Spänner sig, inte vill gå dit, kanske hoppar iväg? Det är så enkelt som att man jobbar hästen ordentligt på alla ställen förutom det läskiga hörnet och sedan när den ska vila så ställer man den i det läskiga hörnet. Och så håller man på så en stund. Då ska ni få se hur fort hästen kopplar att läskiga hörnet = bra = vila och till slut kommer du ha en häst som frivilligt springer och ställer sig i det läskiga hörnet = bra = vila…!

Här är en film från idag när Showman höll på att dö för vattenmattan i ridhuset. Nu känner jag Showman och vet att det släpper fort och att jag kan få honom att gå över vattenmattan. Hade det varit en för mig okänd häst så hade jag inte arbetat den över vattenmattan som jag gör utan jag hade gått en bit bort – arbetat den – ställt och vilat den på vattenmattan – gått iväg arbetat den – vilat den på vattenmattan – till en början i alla fall. Sedan hade jag närmat mig vattenmattan och börjat arbeta närmre.

Nu arbetar jag Showman runt och över vattenmattan och ja ni ser ju att han är väldigt spänd, försöker springa iväg och beter sig allmänt ”tråkigt” i början men så fort han hoppat över den ett par gånger utan att tro att den ska bita honom i fötterna så stannar jag och vilar honom mitt på den. Inte många minuter senare travar han över den som ni ser i slutet och jag vet också att han kommer vara betydligt coolare nästa gång jag drar fram den, kanske rent av som i slutet direkt från början.

Så summan av det hela = Låt hästen vila där den allra minst vill vara, då blir det automatiskt ett bra ställe att vara på och den kommer gå dit självmant. Skydda den inte från problemen, då förstärker man beteendet.

Notis; När mamma vande Wille vid vattenmattan förra vintern så lösgalopperade hon honom i ridhuset, sedan fick han vila på vattenmattan mellan varven. Det dröjde inte länge innan han förstod att man fick vila där och sprang dit själv och ställde sig på den som att det var ”pax” i en lek. Så var den inte farlig längre…

Sedan får det självklart inte bli så att de blir lata och alltid ska vila, utan det är en sak man får väga av.

Träningsfilm Showman

Gårdagens film på Showman. Idag tänkte jag vi skulle försöka oss på lite riktiga hinder, tror han kommer ta det hur fint som helst och tror det kommer vara att i princip bara styra på!

I filmen får vi se när jag jobbar honom lite på volt från marken. Stannar honom, vänder och sätter honom i galopp i nya varvet direkt. Han börjar verkligen bli duktig och lyhörd på mig nu! Efter det piskar jag lite i marken som är en av flera ”desensitizing”-övningar, det vill säga övningar som ska få dem att bli coola, slappna av och inte bry sig om konstiga saker. Påpekas bör att han fullständigt dog första gången vi gjorde något liknande, jag är glad att det var Johannez som höll i honom då hehe!

Sedan lite ridning på det. För det mesta på lång tygel. Börjat kräva att han ska ta stöd på båda tyglarna och då kommer jag att bredda händerna ganska så mycket nu i början för att vara övertydlig och för att det är påbyggnad på tidigare övningar så det gäller att jag håller den röda tråden. Det kommer ni säkert skymta på videon och det handlar inte på något vis om att jag ska tvinga ner hans huvud eller liknande. Jag kommer bara att be honom slappna av och sänka nacken, när han gör det kommer han få eftergift – det vill säga jag kommer att släppa på trycket och för honom blir det belöningen. Och som ni även ser så gör han väldigt trevliga halter från galopp nu med benen under sig!

Ser väl trevligt ut för en 3-åring måste jag säga! Eller?
Välbalanserad, avslappnad och koncentrerad. Superduktig!

Perfekt fredagkväll i ridhuset

En perfekt fredagskväll spenderades i ridhuset med mamma, Showman och Wille. Först ut var Showman som jag inte ridit på någon vecka på grund av för mycket att göra och en tappsko. Han skötte sig galant och vi har nu börjat med stöd på 2 tyglar och idag verkade han verkligen ha fattat vinken och var hur fin som helst! Introducerade till och med stöd på tyglarna i galoppen och han galopperade fint med höjd rygg, genom kroppen och med härligt undertramp!

Därefter var det mammas tur att hoppa på Wille! Snacka om att de har kommit långt det senaste året, finns inga ord egentligen! Jag agerade hopptränare och har tydligen blivit anställd som det nu framöver och de skötte sig superbra, mamma får minst 11 av 10 stjärnor i mod!

Resten av kvällen ska jag redigera filmer på Showman som jag kan lägga upp här sen, vi har även premiärridit över en bom så man kanske kan räkna honom som inhoppad nu? Näe inte riktigt men jag tänkte att han ska få börja trava cavaletti och hoppa små kryss nu så lovar jag att vi snart skuttar runt små banor vi också!

Uppdaterad garderob!

Lite nya täcken i garderoben inför vintern känns ju alltid roligt! Jag har aldrig varit någon som brytt mig om täcken speciellt mycket utan fungerar de och sitter bra så är jag nöjd så och lägger ingen vikt vid det. Men de nya som jag precis fått hem i samarbete med Wiking Horsepower är helt underbara. Detta vintertäcket till exempel, de kommer han bli så fin och söt i till vintern. Och jag kan med gott samvete ställa ut honom i kylan och ruggigt väder!

Det är ett 350grams vintertäcke med hals, 1680D i ytterskalet så det är väldigt slitstarkt samt paddat i manken för bästa komfort och minsta skav. Ni kan läsa mer om det HÄR.

Livet + ny samarbetspartner

Blogga, blogga, blogga tjatar mina vänner om och jag förstår dem, för jag känner likadant när de aldrig uppdaterar sina bloggar. Men vi alla kan nog konstatera att bloggandet more or less har dött ut och att jag nuförtiden spenderar mer tid på annat än vad jag spenderar i stallet och på mina hästar. Lite skillnad mot när man levde och andades häst från 07-19 (minst) varje dag. Då hade man ju dessutom både tankar och bilder att dela med sig av även om energinivån var lite annorlunda.

Jag ska snart packa ihop mig och åka till stallet för att göra i ordning där och ta lite bilder på Showman, sedan ska jag hem och därefter väntas några timmars jobb innan jag ska bege mig vidare mot fotbollsträning. Och ja… ni hörde rätt! Jag har alltså efter en ca 12 år lång paus börjat spela fotboll igen. Åtminstone ska jag ge det ett försök. Att det är roligt finns det inget tvivel om, jag har alltid saknat det men det har alltid varit så mycket annat i livet. Nu känner jag att tiden finns och förhoppningsvis håller mina knän för detta också, back on track är om inte annat min bästa vän just nu. Så vi testar på detta nu och ser vad som händer, bra och rolig motion är det i alla fall! Kanske inte så att jag siktar på att bli fotbollsproffs direkt.

Showman har jag börjat rida men nu har han trampat av sig en sko såklart så det blev några dagars oplanerad vila. Han har varit superfin att rida. Gör halt från galopp i form med stöd på tygeln så himla fint och jag har dessutom börjat introducera stöd på två tyglar i skritt och trav och även den biten går framåt. Jag ska filma så fort jag är ledig vid samma tidpunkt som någon annan och han har alla skor på sig.

Wille går det också framåt med, stora steg faktiskt! Mamma rullade över en hel bana med hinder igår och han sköter sig toppen. De fortsätter sin utbildning och han är mer tillfreds och avslappnad än vad han någonsin varit. Annorlunda metoder mot den traditionella klassiska ridningen vi känner till men det ger ju fantastiska resultat på en häst som Wille. Jag får väl kavla upp ärmarna, ta mig i kragen och också börja rida den lilla kraken så småningom. Han har ju trots allt väldigt trevlig hoppstam e: Starpower TN (Stakkato) – Artos Z – Ramiro Z och bakom det finner vi Lord och Cor de la Bryere.

Jag kikar förmodligen in här snart igen med nya fina bilder på mina nya fina täcken från Wiking Horsepower som är min nya samarbetspartner! Här under ser ni ett av deras fantastiska täcken med en insida i fiberpäls (fusk) som tar upp och absorberar bort fukt samt värmer även i vått tillstånd. Perfekt att slänga på om hästen inte hunnit torka efter ett sent ridpass i vinter och ska direkt ut i hagen morgonen därpå. Supervarmt och mysigt och har ett ytterskal på 1680D som är väldigt slitstarkt och tåligt! Minnesskum vid manken för att motverka tryck och skav. Massa roliga finesser med andra ord!

Finally igångsättning!

I inlägget finns reklam från Chia de Gracia

Det kändes alltid som att det var så länge till mitten på oktober men nu är vi faktiskt här och det är dags för Showman att börja sättas igång! Blir ju självklart en upptrappning för honom och jag är väldigt spänd på hur han ska kännas nu, det är ju alltid så spännande efter en unghästvila. Det märks på honom att han vill igång nu, han är understimulerad och älskar att arbeta så det blir perfekt. Lite nya dojjor i veckan, ett bad och en klippning så är vi i hamn! De börjar som sagt verkligen bli ruggiga nu!

I veckan kom det ett paket från en sponsor – Chia de Gracia – som gör fodertillskott för hästar som är helt naturliga baserade på det som helt enkelt finns i naturen. Sådant ÄLSKAR ju jag och använder liknande produkter även hemma i mitt eget kök så jag älskar att jag kan erbjuda mina hästar samma saker!