BLOGG

Showmans helsyster!

Showman som är född 2015 har alltså en helsyster som heter Showgirl som är ett år yngre. Hon är lite större än honom verkar det som men ack vilken skönhet! Hon finns i Finland och likaså gör deras mamma också numera som ursprungligen är från Holland. Här under är lite bilder jag fått tillstånd att lägga ut från ägaren till Showgirl/Stall Orbos. Visst håller ni med mig om att hon är vacker?

Jag tycker det är jätteroligt med helsyskon! Precis som att Nasse också har en helsyster! Det är något extra spännande på något vis!

Friyay

Äntligen helg! Ord som sällan kommer ur min mun då jag nästan alltid jobbar på helger men denna helgen ska jag vara helledig eftersom att jag fyller 24 på söndag och H har tydligen en överraskning till mig som börjar redan i morgon bitti. Jag älskar överraskningar och har nästan aldrig blivit överraskad så jag är förväntansfull till bredden, ungefär som ett barn!

Idag hade jag ”kort” dag i skolan, slutade redan nu vid 13.30 men började vid 06.30 så det var en desto tidigare morgon. Blir en rolig vår var fjärde vecka när jag har öppning 06.30 + att hästarna ska ha kommit ut och fått mat innan dess, hehehe… Bara 3 fredagar dock och har jag tur så kanske mamma är ledig någon av dem!

Nu ska jag skriva ihop ett inlägg till om Showmans stam och ni ska få se hans ursnygga helsyster som är ett år yngre! Sedan ska jag vila lite middag (oldie hehe) och därefter plocka i ordning lite i lägenheten innan det är dags att planera lite vad man ska ställa på middagsbordet ikväll.

Lite om Showmans stam

Jag försöker sätta mig in i Showmans stam men det är svårt då jag inte är så bra på holländska (ännu). I alla fall så kom Coelenhage’s Queeny 2a i holländska mästerskapen inomhus (dressyr) i helgen. Queeny har samma mamma som Showman (Coelenhage’s Qinsie) . Coelenhage’s Queeny är dessutom efter Leuns Veld’s Lord som är Nashvilles (& Sagas) pappa! Så roligt när så närbesläktade hästar gör bra ifrån sig. Showman har en synnerligen häftig stam när man läser på om det! Showmans mamma C Qinsie är nu exporterad till Finland tillsammans med ett helsyskon till Showman som är hur vacker som helst. Ska se om jag kan få tillåtelse att lägga upp lite bilder här på henne, riktig drömponny i alla fall!

Dessutom är bruksprovsvinnaren i Holland förra året en ponny med Showmans pappa (Coelenhage’s Purioso) som morfar. Bästa 3-åriga hingst i år med showens bästa trav var även han efter Coelenhage’s Purioso.

Ja lite, lite information om stammen som jag vet någon varit nyfiken på. Jag ska försöka ta reda på ännu mer men som sagt, de flesta artiklar är på holländska då Showmans pappa är därifrån, även hans mamma för den delen. Coelenhage är ett av Hollands största ridponnystuterier med avkommor i topp varje år!

Här ovanför ser vi Showman som föl. HUR SNYGG? Tänker att man ändå får en liten aning om hur han kommer se ut igen när han växt i sin idag lite kantiga kroppsform.

Plats för ponnyer!

Under sommaren och till hösten så kommer jag ha tid och plats att ta in ponnyer (eller hästar) på inridning, utbildning, träning, tävling eller försäljning. En individanpassad plan läggs utifrån vad målet är och jag kommer förutom ridning att jobba hästarna en hel del från marken för att kunna kommunicera ännu bättre från ryggen. Min vision och mål är i första hand att ta emot ponnyer men även hästar är välkomna i mån av plats såklart!

Om någon är intresserad eller har frågor är man välkommen att mejla mig på johannagrant@hotmail.com. Jag håller till i Hörby, Mittskåne för den som undrar.

Roligare till två

Vad mycket roligare det är att laga mat sedan man flyttade ihop med någon och slipper göra det till endast sig själv. Idag blev det en måltid med glutenfri spaghetti och sedan kokade jag ihop en egen parmesan och basilikasås på grädde, riven parmesanost och färsk basilika som jag hällde över stekta champinjoner och schalottenlök. Det är kul att improvisera lite i köket och laga god mat. Hade inte en aning om att jag tyckte det var såå kul dock! Har överträffat mig själv flertalet gånger de sista månaderna. Sedan mixade jag en massa hallon med grädde och pyttelite honung som jag satte i skålar och sedan satte i frysen. Blev underbart gott det också!

Nu är klockan 19.20 och jag är rastlös, så jag ska släpa med mig H till gymmet tänkte jag! Sedan hoppas vi att jag åker på jobb i morgon!

Planen med Nashville/unghästar

Planen med Showman som idag är 3 presenterade jag för ett tag sedan, planen med Nashville som är lite mer långsiktig ännu då han bara är 1 tänkte jag presentera nu.

Han flyttar alltså hit i början på april. Det ska bli perfekt att ha honom hemma, börja pyssla med honom och få den vardagliga hanteringen att flyta på bra. Kunna släppa honom lös i paddocken och kanske låta honom börja galoppera över bommar, arbeta lite från marken till sommaren. Väldigt basic och väldigt simpelt såklart, men jag tror att om jag lägger en bra grund nu så får jag tillbaka det senare när han växt till sig. Han ska ju dessutom behållas som hingst och planen är att visa honom så småningom!

Han ska alltså ridas in om 1,5 år, hösten 2019. Vi brukar rida in våra som 2,5 åringar. Det är egentligen inget avancerat alls utan vi tränar in kommandon, longerar och sedan har vi ridit i skritt och trav på dem under senhösten.  Enkelt och väldigt okomplicerat. Därefter får de gå på vila fram tills det blir bättre väder under våren. Då tas ridningen upp, alla gångarter ska fungera och likaså styrningen och framåtbjudningen. Då påbörjas även löshoppningen lite mer ordentligt, är de löshoppade lite grann tidigare så de fattar grejen så är det ju super. Men annars löshoppas de under våren också under en period innan de får gå på sommarvila. I början på augusti är det dags att börja förberedas inför 3-årstestet som går i början på september. Sedan tänker jag mig att när de börjar bli 3,5 så får de ytterligare en vila under hösten, efter 3-årstest och nya intryck. Men sedan är det dags för ännu en träningsperiod under hösten/senhöst eftersom att de snart blir 4 och får börja tävla! En vintervila till för en så ung häst känns självklart och en bit in efter nyår så är det dags att bli ridhäst på riktigt!

Året när hästen är 3 anser jag är väldigt, väldigt simpelt och lekfullt för hästarna. Grunderna ska sättas och det ska gå att rida i skritt, trav, galopp samt hoppa mindre hinder uppsuttet. De ska kunna löshoppas bra och de ska uppfostras till trevliga individer. Men arbetet är inte speciellt intensivt och det är mycket vilor för att smälta allt de lärt sig och egentligen ett ganska ”tråkigt år”. Vilorna för de unga är verkligen otroligt nyttiga och viktiga. Man brukar ha en helt annan häst när man återupptar sitt arbete efter en unghästvila och det är en stor del av tjusningen med att jobba med just unghästar!

Utomlands har jag avsagt mig inridningen av hästar men hemma har vi alltid ridit in våra egna. Utomlands har jag dock tagit över flertalet hästar precis när de är inridna och fortsatt utbildningen därifrån, hoppat in dem och hoppat banor upp till 110 cm innan jag lämnat över till någon mer rutinerad. Just fasen efter inridningen och att utveckla vidare till trevliga ridhästar en fantastiskt rolig!

Mitt hjärta slår lite extra hårt

Tänk att Nasse redan är 10 månader och ska ridas in om bara 1,5 år! Jag är verkligen så genomlyckligt tacksam över att jag har hittat vad det är jag vill göra i livet och som ger mig den där extra gnistan till bra livskvalitet. När jag flyttade utomlands så var min dröm att bli en riktigt bra ryttare och få tävla högre (140ish) klasser och rida massa fina hästar. I takt med att jag sakta bröts ner och med för mycket press och stress kring mig så släppte jag också taget mer och mer kring denna dröm. Idag är den som bortblåst men under en längre period på några år så har jag verkligen funderat på vad det är jag vill? Vad jag drömmer om och vad som är mitt mål? Och jag är så klar på det hela nu. Det är dessa ridponnyer som har mitt hjärta, helt och hållet. Att få föda upp, kombinera häftigt ridponnyblod och se vad det blir av det, få se växa upp, utbilda och så småningom visa upp och tävla. DET får mitt hjärta att slå lite extra varmt och hårt. Tro det eller ej. Ponnybarnet i mig har väckts till liv på nytt kan man säga.

Att jag fick chansen att tillverka Nashville är jag förevigt tacksam över. Tack, tack, tack Maria för att jag fick denna chans! Han är förhoppningsvis en ersättare till Flex och det ska bli fantastiskt roligt att lära känna honom och låta honom bli en del av mitt liv och min vardag. Och som sagt, det är bara 1,5 år tills jag kan påbörja inridningen! Wow!

Min dröm är att en vacker dag kunna köpa ett sto med liknande blod som Winnie eller hennes mamma Fiffi och fortsätta aveln. Den allra största drömmen är ju självklart att köpa just Fiffi när hon har tävlat klart om en massa år. Min all time favoritponny tror jag! Ångrade nästan att jag sålde henne i flera, flera år efter att hon sålts just för att jag tycker så mycket om henne! Kändes lite lättare när Winnie växte upp och blev trevlig och ridbar. Synd att man inte kunnat ha kvar Winnie och tagit ett föl på henne också med Nashvilles pappa, det hade varit häftigt!

Fiffi 2 år på översta bilden, 3 och nyinriden på de under.

Tick, tack, tick, tack

Typ så känns det just nu! Det är bara en väntan men det är ändå redan den 10 mars så vi är på god väg mot april! Hästabstinens deluxe har jag, vill bara få hem mina grabbar nu så jag kan få pussa mina egna mjuka ponnymular hur mycket jag vill. Det som planeras just nu är att hitta ett datum som passa att få in alla hösilagebalar (15 st) samt transportera de från bonden till nya stallet. Lär bli precis innan inflytt. Sedan ska vi handla på oss strö samt är inköpslistan ganska lång. Hyllor från IKEA till täcken och schabrak, korgar för småsaker samt hindermaterial. Ja ni ser, jag lär ha att göra vill jag lova er! Någon av mina vänner som känner för att komma hit och hjälpa mig att iordningställa allt? Snälla! Haha.

Showman kommer att komma ca 2 veckor senare p.g.a krock av aktiviteter vid planerat upphämtningsdatum. Så är det tyvärr och det är bara att gilla läget. De veckorna får jag lägga extra krut på Nasse och Saga helt enkelt!

Underlag i boxen

Alltså det är en djungel det där med underlag haha. Det känns som att jag provat det mesta som är vanligt. Spån, torv, pellets och halm. Jag är ett väldigt stort fan av halm och Flex stod väldigt bra på halm. Det är lättmockat för en normal häst, fräscht, mysigt och så har det något att pilla med vilket jag gillar! Dock fungerade inte Winnie och Wille alls på det. Winnie åt upp precis allt, resten la hon i en hög längst bak i boxen och pissade på. Wille som kallas PisseNisse i mockningssammanhang blev det dyngsurt hos direkt och han rörde omkring otroligt mycket och bajsade överallt som han sedan trampade i. Efter en period med halm för dessa 2 så blev det spån. Flex har alltid fungerat på det mesta men fungerade väldigt bra med halm. Wille och Winnie övergick till spån i och med stallbyte 2016 och här grävde Winnie också bak all spån och kissade på det, sedan stod hon på en kal fläck i mitten hela tiden… Wille kissade ner allting direkt (!!!). Han har nu stått på torv och det är det som fungerat bäst. Kanske får han en speciallösning för att det ska bli smidigt, men vi får fortsätta testa oss fram. Winnie stod väldigt bra på pellets i alla fall och planen är väl att oavsett vad de står på så ska de även få ha lite halm också som de kan pilla med, beroende på hur mycket hö de behöver äta.

Fortsättning följer alltså med min mening kring pelletsen och hur vi känner blir smidigast!

2018-03-05

Dagens plan är att uträtta lite ärenden. Förhoppningsvis dyker det upp ett paket till mig och utöver detta ska jag nog ta och köra till en foderbutik i närheten och spana in vad de säljer för foder och räkna på lite kostnader också! Idag är det exakt 4 veckor tills vi kör och hämtar Nashville + Saga! Låt tiden gå fort känner jag mest! Varje dag är ett evigt funderande och planerande!

Jag frågade på min instagram angående spånpellets och fick mycket positiv respons. Är det någon som har något att tillägga kring detta? Vi ska i alla fall prova med spånpellets, på Winnie fungerade det väldigt bra och det ska bli spännande att se hur det fungerar praktiskt i vardagen med flera hästar! Kan hända att vi ev blandar upp det med lite spån om det behövs. Vi får se!

Just nu är det lite fokus på de hinder som ska tillverkas. Behöver ju hinder ganska omgående för att kunna löshoppa unghästarna inför 3-års i höst. Har bestämt färger (mycket viktigt haha!) och de kommer bli färgglada och fina åtminstone. Sen får man väl snickra ihop lite utfyllnader med tiden också och fixa lite plank så man kan ha lite fler och roliga hinder när de kan hoppas uppsuttet senare eller om det dyker upp en häst som ska tränas/tävlas/trimmas!

Och på tal om Winnie som vi ser på bilden så var hon förra helgen iväg på tävling igen med sin ryttare Amanda. De var dubbelnollor (100% felfri i sina starter hittills!) och lyckades dessutom få med en placering som bonus! Drömteamet i mina ögon! Amanda är som gjord för Winnie och det gör mig som uppfödare så innerligt genomlycklig att se dem tillsammans!

Vinterbilder

Nasse med familj passade på att ta ett litet gympass i snön idag. För uppe i Hultsfred kan man säga att de har fått lite mer än vårt ”snökaos” i Hörby haha! Skåningar… Jag är kär i denna lilla prins och tänk att det är mindre än en månad till jag kan få gosa med honom hur mycket jag vill <3 Tackar Maria Olofsson för bilderna i vanlig ordning, det är hon som äger hans mamma men också hans helsyster ”Saga”.

Torsdag

Tänk att vår första plan var att hämta Nashville denna helg som kommer, how about no liksom. Men eftersom att denna möjlighet med att hyra eget stall dök upp så ändrades även planerna om en del såklart. Som det ser ut nu så kommer vi att köra till Hultsfred måndag den 2 april och sedan kommer Wille den 3dje och så får vi passa på att hämta Showman också samma dag! Sedan är klanen samlad inklusive mig och mamma. Tänk att det inte ens skulle gå 6 månader innan vi flyttade in i samma stall igen, jag visste det hela tiden 😉

Hjärnan går på högvarv gällande smidiga lösningar och finesser för samtliga saker som används mycket i vardagen i stallet. Har dock hittat en hel drös med smarta lösningar som ni ska få ta del av allt eftersom och en inköpslista är skriven och redo. Nu är jag fruktansvärt otålig vill jag lova er, men det har ni nog redan märkt!

Torsdag

Mars, äntligen mars! Det är ljust på morgonen och det är ljust mycket längre på kvällen, tack tack tack för det! En rolig månad på ingång ändå! Jag fyller år den 18:de, samtidigt är det bruksprov för ponnyer på Grevagården och det hade varit såå roligt att kolla på, men det är ju en bra bit upp dit. Får kanske bli en annan gång. Sedan drar det ju ihop sig för stallflytt i början på april. Hö som ska räcka en bit in på sommaren fixade jag med igår, så det ska bara plockas upp och köras ut till stallet! Sedan blir det stallpellets till pållarna i boxarna, avsevärt det som mina följare på instagram var mest nöjda med i alla fall! Och jag har också varit nöjd med det till Winnie. Ska bli spännande att fortsätta! Perfekt att jag kan köpa det på lantmännen här i Hörby också som ligger runt hörnet, samt även kraftfoder.

Har kommit fram till att jag kommer bygga egna hinder, köpa omålade bommar och fixa med för att få en rolig, enkel men färgglad hinderpark att arbeta hästarna med! Sedan är det lite annat fix och trix som jag måste fixa med såklart och allt har självklart en noga uttänkt plan. Blir kul!

Dessa snyggingar ska äntligen få bli använda igen också. Nashville ska lätt få ha det rosa sen!

Nördar vidare

Hehe motivation over loaded känner jag mest nu. Jag är SÅ uppe i varv och inte blev det sämre efter att jag kom hem och hade paket liggandes här som ska presenteras framöver. Har en massa framtida videoidéer nedskrivna som jag ser så mycket fram emot både att göra men också redigera. Ja ni hör ju, nörden har talat! En del nya samarbeten på G som ska presenteras och två små egna hästmular som ska förgylla min vardag med kärlek och lycka! Tugg, tugg, tugg men jag bara måste ju få skriva av mig här på bloggen ju!

Har bestämt mig för att göra egna hinder, och eftersom att jag inte kan göra något lite sisådär så ska jag nu skissa i photoshop vilka färgkombinationer det blir, samt leta reda på billigaste materialen och självklart räkna ut kostnaderna. Blir kul helt enkelt!

Så nu ska jag nörda vidare, så hörs vi igen om en stund med lite mindre svammel förhoppningsvis!

Horse pilot

Idag och föregående dagar har det varit riktigt bitigt utomhus vill jag lova. Minusgrader blandat med den härliga skåneblåsten är fruktansvärt vidrig. Det ska liksom vara -4 men så står det att det känns som -14… Hade det bara kunnat vara vindstilla någon gång så hade det varit annorlunda! Jag har i alla fall använt min Horse Pilotjacka flitigt under vintern nu trots att jag inte spenderat så mycket tid i stallet. Men den höga kragen som jackan har är verkligen helt fantastisk. Det är ju där man vill grotta ner sig när snålblåsten slår till, täcka halsen och gömma sig hela vägen upp till ögonen!

Så fort våren är här så byts vinterjackan ut mot min älskade vårjacka även den från Horse Pilot. Ska bli spännande att se vad det dyker upp för roliga nyheter under våren!

Lyckan + fråga till er?

Jag tror ingen kan förstå lyckan inombords när jag tänker på att jag om en månad har båda mina 2 killar, samlade, i ett och samma stall och kan påbörja vägen mot våra mål tillsammans med dem! Det är en eufori i hela kroppen. Showman känns så rätt i mitt liv just nu, han kommer att lära mig så mycket tror jag och det ska bli så otroligt spännande att se honom förvandlas till en svan med tiden när han växt till sig och blivit ridbar!

Wille kommer samtidigt bli så himla glad över att få kompisar. Han är så snäll och social! Tror han och Nasse kommer bli jättebra partners in crime faktiskt!

Förövrigt undrar jag om det är någon som har bra tips på hur man enklast och billigast/smidigast gör egna hinder samt vart man kan få tag på bommar? Alternativt om någon själv säljer lite hindermaterial av alla de slag?

Gold in my heart + favoritblogg

Klickade mig in på granngårdens hemsida och sökte på guld. Mitt hjärta smälte kan man säga. Guldiga grepar, hinkar, vattenkannor och så vidare. Enkel vardagsglädje för någon som mig! Och när vi ändå talar om roliga detaljer, guld och pyssel i övrigt så får ni spana in en av mina favoritbloggar -> http://nouw.com/lindabergqvist <-. Hon har postat många roliga inlägg med inspiration för en brun&guld-älskare som jag men också en hel del roliga tips och annat!

Måndag

Lördagen bestod av ett kortare jobbpass, sedan var vi iväg på handbollsmatch och därefter andra trevligheter. Därefter hemma strax efter 00 och då passade jag på att springa och snubbla på gruset utanför när jag skulle hämta något jag glömt i bilen så jag skrapade upp hela handen (tog 1,5 dygn för den smärtan att lägga sig) och knät, förstörde min KL-dunjacka och lite annat roligt. Sedan upp för lite jobb i går morse igen, vidare på en fotografering och sedan somnade jag gott vid 19-tiden när H var iväg på konsert i Köpenhamn. Så nu är jag i fas sömnmässigt igen och kan öppna datorn!

Har en hel del redigeringsjobb att fixa under dagen och utöver det en del andra måsten & händelser. Men solen skiner och jag är på lika strålande humör jag. Mycket planering och fundering inför inflytten om en månad och en del som ska lösas! Men hur kuuuuul?

Vi hörs mer under dagen!

Häst nummer 4 i stallet blir…

Den fjärde hästen att flytta in i nya stallet till våren är ingen mindre än Nashvilles helsyster Alslyckas B Witch Saga mer eller mindre kallad för just Saga! Hon är två år äldre än Nashville, det vill säga lika gammal som Showman och hon ska alltså också ridas in och förberedas inför 3-årstestet under våren. Mer eller mindre samma plan och tänk som med Showman fast självklart med en individanpassad träning även om grundtänket och grundplanen är densamma! Saga ägs då alltså av Maria Olofsson utanför Hultsfred som även äger Mon Amie, Nashvilles mamma!

Så Showman, Nasse, Saga och Wille flyttar in i stallet tillsammans om drygt en månad och sedan drar det igång! Taggad och lycklig är bara förnamnet just nu! Kommer bli lite tufft i början då jag har två fasta dagar på en skola fram till sommarlovet men allting går att lösa med lite vilja och rätt inställning!

En del av Willes historia

Att försöka klara hur Wille är i text är en relativt svår uppgift. Man måste lära känna honom och ha sett honom när han är som allra, allra värst för att ha någon typ av förståelse för vad det är för typ av häst vi har skaffat oss. I förrgår så travade i alla fall mamma på en helt avslappnad Wille, på helt långa tyglar. Inte så mycket begärt av en vanlig 5-åring kanske, men ett längdhopp i Willes utveckling vill jag lova er!

Wille är alltså importerad till Sverige av oss i slutet på januari 2016. Han var då oinriden, hingst och hade vargtänder.  Väldigt liten, väldigt rädd om sig och väldigt nervös/explosiv. Inte minst kunde du se det i hans osäkra rådjursögon. Att ens ta av och på en grimma var bara att glömma och i närheten av öronen kunde du omöjligt komma. Under tiden som gått och som vi arbetat med honom med hjälp av andra duktiga människor så är vi flera som är ganska så säkra på att det ligger ett misslyckat inridningsförsök i botten hos Wille. Detta tillsammans med sadeltvångskänningar, vargtänder som satt spöken och hans sätt att vara på blev helt enkelt ett större projekt än vad vi och någon annan kunnat tänka oss! Och i fel händer så är jag ganska säker på att Wille idag inte varit vid liv utan klassats som en farlig problemhäst med fel i huvudet.

Wille reds in av Eamon Hickey under 6-7 veckor våren/sommaren 2016, därefter red jag honom en del under sommaren och in på hösten. När det sen började ta emot och bli lite jobbigt under hösten i takt med att han också blev starkare så kom grundproblemet upp till ytan igen. Vi tog hjälp av en duktig ryttare som red och hoppade honom en del under våren och sommaren 2017. Någon som satt kvar när Wille fick sina explosiva anfall (alla gånger utom 1 i alla fall) och det inte fanns någon riktig broms installerad. Men vi insåg när tiden gick att vi nog trots allt behövde backa ännu ett par steg och ta itu med allt på riktigt, från grund och botten! Tog ytterligare duktig hjälp som också resulterade i en avsittning och vi blev vidare rekommenderade till dennes tränare.

Så därifrån har mamma tagit det under hösten och vintern. Hon har börjat om helt från början. Från marken, med kommunikation och att helt enkelt jobba honom avslappnad från marken och vänja honom vid saker han tycker är läskiga, samt påbörjat installationen av en nödbroms. Med en ”natural horsemanship-grund” och ovärderligt proffshjälp så är hon alltså så långt kommen att hon kan trava Wille på långa tyglar, helt avslappnad utan att ta i honom det minsta. Hon kan longera honom löst på volt, peka åt vilket håll han ska gå och han kan gå helt lös bredvid henne. Han springer nästan baklänges bara med hjälp av rätt energier och rätt kroppspråk och detta är bara början men också lösningen för en häst som honom. Bombsäker häst under utbildning. Men man får också inte glömma att Wille är en häst med energi som aldrig någonsin tar slut. Vilar han lite för mycket eller lite för länge så är han bokstavligen som en tickande bomb, bara väntar på att explodera.

Fortsättningen följer om Willekillen, ska filma när mamma rider nästa gång och jag är med, förhoppningsvis till veckan! Nästa steg är att börja galoppera på långa tyglar och bara bibehålla denna avslappnade form och tillstånd som han då befinner sig i. Mamma är verkligen rätt människa för Wille, de är varandras och de behöver nog varandra också!

Och under våren är nog planen att jag också ska utbildas på samma vis, samma sätt att kommunicera med hästen samtidigt som Showman rids in. Det kommer vara en ovärderlig grundsten i mitt förhoppningsvis fortsatta arbete med hästar, främst ponnyer och med tiden är väl målet att kunna utbilda bombsäkra ponnyer som barn kan ta över!