JOHANNA GRANT

Hej och välkomna till johannagrant.com!

Jag heter Johanna Grant Boklund, är född i mars 1994 och är därmed 22 år gammal. Jag kommer från den lilla staden Kalmar på östkusten och drömde under mina sista år i gymnasiet om att få lämna denna stad och flytta utomlands. Sagt och gjort. Jag fick ett jobberbjudande, packade ihop mig i två väskor och begav mig utomlands sommaren efter gymnasiet, 19 år gammal för att få leva min dröm – att få jobba med hästar på professionellt vis – i ett internationellt tävlingsstall.

862

Min första destination blev ett tävlingsstall i Bulgarien där jag fick se den typen av livsstil från den riktiga sidan. Under det år jag var där lärde jag mig nog mer än vad jag gjort under hela mitt liv innan och jag är evigt tacksam över att min dåvarande chef & tränare Ivo inte gav upp på mig utan alltid gav mig nya chanser att utvecklas och bli bättre. Efter ett år kände jag dock att det var dags att gå vidare, flytta lite närmre familjen och se ridsporten från vad jag skulle vilja säga är ridsportens land – Tyskland.

Jag hamnade i ett tävlingsstall i norra Tyskland utanför Kiel där jag kunde fortsätta att rida och utvecklas som ryttare. Efter drygt ett år och lite förändringar i arbetssituationen valde jag dock att söka ett nytt jobb, men stanna kvar i norra Tyskland. Även det sagt och gjort, hittade ett nytt toppenjobb men där lyckades jag bara stanna i knappt 5 månader innan min kropp och mitt huvud sa ifrån ordentligt och jag höll på att gå in i väggen. Panikattacker, hjärtklappning, magkatarr och ångest var några av de symptom som en dag fick mig att inse att jag inte kan göra detta mer, som en dag fick mig att säga upp mig från detta liv och valet föll på att flytta hem igen efter 2,5 år utomlands. Så nu är jag på hemmaplan igen, rättare sagt i Skåne där jag idag jobbar inte längre jobbar med hästar. Här har jag även mina 3 egna hästar som ni kan läsa mer om HÄR.

863

Detta är historien om mig i en synnerligen kort version, men en ärlig sådan. Jag är en människa som alltid har följt mitt hjärta, struntat i vad alla andra har att säga och som alltid satt mitt egna välmående i fokus. Mår jag inte bra, då ändrar jag på de omständigheter som gör att jag inte mår bra – till exempel säger upp mig från jobbet och flyttar hem, eller bryter upp en relation som inte gör mig gott. Livet är för kort för att leva efter andras önskningar eller drömmar och livet är för kort för att gå runt och må dåligt och leva med ångest över saker som vi är kapabla att ändra.

Och det är denna människa som skildras i texten ovan som ni får följa här på johannagrant.com. Nu står jag här, hemma i Sverige, i Skåne med 3 egna hästar samt jobbar inte med hästar längre. Trots att jag då hade kärleken kvar i Tyskland så vet jag att jag gjorde rätt val när jag sade upp mig och flyttade hem, oavsett om halva mitt hjärta var kvar i Tyskland. För jag är huvudpersonen i mitt liv och jag måste må bra och vara lycklig för att kunna ge det vidare till någon annan. Och jag är hundra procent säker på att det som är menat att ske, kommer att ske  everything happens for a reason.864

 

22 thoughts on “JOHANNA GRANT

 1. Hej !
  Sjukt fin blogg älskar designerna , du har ju gjort design åt en annan också.
  O du har sjukt bra smak, du kanske har gjort till flera men har bara sett en som har din design. Men i allafall. Har precis startat en blogg på blogg.se..
  O vet inte alls hur man fixar design eller något.. Och jag undrar om du kanske hade kunnat göra en design till mig.
  Du kan bara mejla mig på min e-post,
  Så får du lösenord och allt du behöver för att komma in på bloggen!
  Det skulle uppskattas jätte mkt, o om du vill så kan du skicka en komentar till min och min lillasysters blogg.. Som jag skrivit in.
  Men det vore jätte snällt av dig..

  Kram
  Anna.

   1. Så dålig är du att du skrivet tack så mycket så är det anonymt och inte ens Johanna.
    Jag menar inget elakt till dig Johanna…❤️

 2. Hej! Jag är 13-årig tjej som har ett projekt i skolan om en interjuv och jag undrar om jag kunde interjuva dig via hotmail? Jag har redan sickat ett hotmail till dig!

  Om du är intreserad kan du ju ringa eller smsa på:
  0764324473
  Eller skriva ett mail till mig på:
  natalie.spirit@hotmail.com

  Och jag lovar dig att jag skickar tillbaka interjuven när jag är färdig! Tack så mycket för svar!!!!<33

 3. Tjaa 🙂 hur är läget med dig ?
  du verkar väldigt duktig, jätte intressant blogg.
  skulle vara super kul och prata mer med dig :)skrev med mig epost om du har lust och skriva till mig. kram

 4. Vi vill bara säga att din blogg är vår förebild. Det är så skönt att du håller dig till dina saker, har en jordnära syn på dig själv och snackar inte skit om någon. Fina kort på dig och dina hästar, det var mycket roligt att se filmerna från ponnytiden.
  Hälsningar // Malla & Lollo (mor & dotter)

 5. Hej! Hur lång är du?? Måste veta! Jag håller på att letar sadel och har hittat en sådan som du har 16 tum, tror du också har det. Men i ett inlägg förut skrev du att koporna började bli försmå för dig. Då vet jag inte om jag kan ha den. Jag är 163 🙂

  Kram och tack för en bra blogg!

 6. Hej, tycker din blogg är kul att läsa, följer inte så många men gillar den här! Kul att du vill jobba med hästar i framtiden det har jag gjort och ska göra i vår igen i italien, kika gärna in på bloggen som jag om min kompis som redan är nere i italien driver om dagarna som ryttare på hopphästar där nere 🙂 http://www.nattstad.se/italianhorselife

 7. Hej, jag har samma skinnjacka i vitt från zara. Dem är så fina! Jag undrar om det går att kemtvätta dem, har klippt bort etiketten tyvärr 🙁
  Vad står det på din? Grym blogg! 🙂

 8. Hej johannagrante. Se får jag lov att spara den bilden i mitt galleri och ha den dom bakgrundsbild. Det skulle ha varit jätte snällt. Och jag vill hjärna ha ett svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.